Кабмін підтримав екстрену пропозицію Авакова - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін підтримав екстрену пропозицію Авакова - що важливо знати

Кабмін підтримав екстрену пропозицію Авакова - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Українська влада нарешті прийняла рішення щодо масового приїзду хасидів в Умань на свято Рош ха-Шана в вересні. Уряд оперативно відреагував на пропозицію глави МВС Арсена Авакова, який вважає, що традиційний формат святкування і релігійних обрядів в Умані під час пандемії створює величезні ризики поширення вірусу не тільки для учасників заходу, а й для місцевого населення. Було прийнято рішення ввести технічні обмеження на відвідування іноземцями Умані. Про етотм повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МВС України.

"Ми з повагою ставимося до національних традицій різних народів і релігійних спільнот і щорічно робимо все, щоб вони проходили за найвищими стандартами безпеки. Однак останніми тижнями Україна фіксує зростання спалахів захворювання на короновірус серед населення. Аналогічна ситуація спостерігається і в інших державах, що змушує Уряди цих країн повертатися до більш жорсткого карантину. Ми заслухали доповіді профільних міністрів в уряді і прийшли до висновку, що епідеміологічна ситуація в країні і світі не дозволяє організовувати і проводити масові заходи, тим більше за участю іноземців"- пояснив рішення уряду Аваков.

Міністр внутрішніх справ нагадав, що аналогічні домовленості раніше були досягнуті з представниками Української православної церкви і Православної церкви Московського патріархату, які відмовилися від проведення Хресної ходи через пандемію. Аваков сподівається на розуміння в цьому питанні і від представників хасидської релігійної громади.

Як відомо, на забороні приїзду хасидів на Рош ха-Шана в Умань наполягала і місцева влада. Мер Умані Олександр Цебрій заявляв, що готовий блокувати дороги на в'їзд в місто.

Нагадаємо, іудейський Новий рік відзначається щорічно на молодика осіннього місяця тишрей - сьомого місяця єврейського календаря. Євреї вважають, що Бог створив світ саме в сьомому місяці, тому і ведуть з нього літочислення. З цим святом у них пов'язано створення перших людей, куштування забороненого плоду, закінчення Всесвітнього потопу, чудесний порятунок Ісаака під час жертвопринесення та інші важливі події біблійної історії. Святкування іудейського нового року в Умані пов'язано з тим, що в місті похований цадик (праведник) Нахман, а його могила - одна з найбільш шанованих святинь і місце паломництва для представників брацлавського течії хасидизму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що до Зеленського звернулися з нагальною вимогою  заборонити приїзд хасидів до Умані, оскільки таке масове паломництво загрожує не тільки місцевим жителям, але і всієї України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?