З 18 серпня - Путін шокував новим рішенням щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

З 18 серпня - Путін шокував новим рішенням щодо України

З 18 серпня - Путін шокував новим рішенням щодо України
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін активізував підготовку до масштабних військових навчань "Кавказ 2020" в окупованому Криму. 18 серпня на українському півостріві за його наказом почалася раптова перевірка військ і військові спецнавчання в Південному військовому окрузі Росії, в який Кремль включив і окупований Крим. Спецнавчання стартували одночасно на 25 полігонах та 16 військових аеродромів. У них візьмуть участь тисячі російські військових і понад 250 одиниць військової техніки. Крім того, з 18 серпня Путін оголосив термінові навчання військової поліції, в ході яких будуть перевірені готовність військовослужбовців військової поліції до виконання завдань за призначенням. Про новий шокуючий указ Путіна повідомили в російському Міноборони, передає ONLINE.UA.

"Відповідно до рішення Верховного Головнокомандувача Збройними Силами Російської Федерації Володимира Путіна проводиться раптова перевірка військ Південного і Західного військових округів, окремих з'єднань центрального підпорядкування, ВДВ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів. Даний захід сплановано з метою оцінки здатності Збройних Сил забезпечити військову безпеку на південному заході Російської Федерації, де зберігаються серйозні загрози терористичного характеру, і підготовки до стратегічного командно-штабного навчання "Кавказ-2020", - повідомили в Міноборони РФ.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу за дорученням Путіна дав розпорядження передбачити реалізацію програм бойової підготовки і злагодження в рамках навчань та контрольних занять.

"Врахувати у визначенні оцінки стану рівня підготовки об'єднань, з'єднань, військових частин при їх допуск на стратегічного навчання "Кавказ-2020". На всіх етапах перевірки забезпечити суворе дотримання вимог безпеки, збереження зброї і боєприпасів, виключити випадки нанесення шкоди державній власності", - заявив Шойгу на нараді з керівним складом ЗС РФ.

Як відомо, раптова перевірка військ за наказом Путіна почалася ще 17 липня. Її нібито вирішили провести для оцінки здатності російських військових забезпечити безпеку на південному заході РФ. У Міноборони РФ запланували провести 56 тактичних навчань, в яких візьмуть участь близько 150 тисяч військових, понад 26 тисяч одиниць техніки, 414 літальних апаратів, 106 кораблів і судів. Для навчань буде задіяно 35 полігонів та навчальних полів, а також 17 морських полігонів на Чорному і Каспійському морях.

МЗС України висловило протест Росії через військові навчання, які вона проводить в Криму, але реакції Москви, за традицією, не було. При цьому українські військові не виключають, що окупанти під прикриттям навчань можуть спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду в Крим. Міноборони України готується до можливого наступу Росії з боку Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос озвучив українським громадянам важливе попередження- він офіційно повідомив про те, що проросійські окупанти підготували в анексованому Криму свої військові штаби і мобілізаційну базу. Згідно з останніми даними РНБО, їх можуть використовувати в "активній фазі бойових дій". За словами Сергія Кривоноса, штаби і мобілізаційна база підготовлені в Криму, цей потенціал під виглядом резервістів може прибути спочатку на навчання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?