Ми домовилися - глава Міноборони звернувся до українців з важливою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми домовилися - глава Міноборони звернувся до українців з важливою заявою

Ми домовилися - глава Міноборони звернувся до українців з важливою заявою
Джерело:  online.ua

У вівторок, 18 серпня, в Україну з офіційним візитом прибув глава Міноборони Великої Британії Бен Воллес. У Києві міністр оборони України Андрій Таран і його британський колега вшанували пам'ять захисників України, які ціною власного життя боролися свободу і незалежність нашої держави і поклали квіти до Стели з Колоколом Пам'яті. Після цього вони провели переговори, в ході яких досягли важливих домовленостей. Результати переговорів з британським міністром повідомив Андрій Таран українцям на брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Ми домовилися з британськими партнерами спрямувати зусилля на зміцнення безпеки і обороноздатності України. Основна увага була приділена обговоренню актуальних питань, що становлять взаємний інтерес. А саме оцінці ситуації безпеки на Сході України і в Азово-Чорноморському регіоні, тенденціям і перспективам її розвитку та шляхів реагування на виникаючі загрози. Також виділили пріоритети українсько-британського військового співробітництва, де ключове місце займає питання розвитку здібностей і підвищення бойового потенціалу ВМС ЗС України за участю Великобританії ", - підвів підсумки переговорів з британським міністром Таран.

Глава Міноборони України зазначив, що під час переговорів також було обговорено перспективи імплементації завдань оборонної реформи, питання євроатлантичної інтеграції в контексті максимального використання нових інструментів оборонного і військового співробітництва, які отримала Україна з набуттям статусу партнера НАТО з розширеними можливостями.

"Державний секретар з питань оборони Великої Британії Бен Воллес подякував українській стороні за тісну співпрацю оборонних відомств з багатьох напрямків і запевнив у незмінності позиції уряду Великої Британії щодо підтримки України в сучасних безпеки умовах", - зазначив Таран.

Міністр оборони України підкреслив, що візит Держсекретаря з питань оборони Великої Британії в Україну є визначною подією, яке відображає стратегічний характер відносин між країнами, масштабне оборонне співробітництво і взаємну налаштованість на забезпечення миру і безпеки в регіоні.

Нагадаємо, кілька тижнів тому в Україні приїжджала президент Швейцарії Симонетта Зоммаруга, з якої український глава Володимир Зеленський відвідав Донбас. За підсумками поїздки вони погодили нову програму співпраці, яке буде реалізовуватись з 2020 до 2023 років. Документ передбачає отримання українською стороною близько 115 мільйонів доларів США. Гроші спрямують на гуманітарну і технічну допомогу. Також під час переговорів згадувалося, що Швейцарія зараз стала єдиною державою, яка прямо підтримує людей, які постраждали від війни на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Таран оцінив ймовірність вторгнення російського війська з півдня, з напряму окупованого Криму. Він запевнив, що керівництвом Міністерства оборони, Генеральним штабом, командуванням ООС сплановано і проведено ряд конкретних заходів, спрямованих на попередження загострення обстановки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?