У Сирії вбили російського генерала - офіційна заява Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

У Сирії вбили російського генерала - офіційна заява Кремля

У Сирії вбили російського генерала - офіційна заява Кремля
Джерело:  online.ua

На території Сирії російський військовий патруль зазнав нападу. Внаслідок підриву саморобного пристрою загинув високопоставлений офіцер ЗС РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські державні медіа.

Згідно з інформацією міністерства оборони країни, інцидент стався неподалік від міста Дейр-ез-Зор. Автоколонна з військовослужбовцями прямувала з міста нібито гуманітарної акції неподалік.

"Під час евакуації та надання медичної допомоги від отриманих важких поранень загинув російський старший військовий радник у званні генерал-майор", - наголосили у Кремлі.

Відповідно до неофіційних даних, які оприлюднили Telegram-канали з військової тематики, йдеться про генерал-майора В'ячеслава Гладких. Він був командувачем 36-й загальновійськової армії та служив на Забайкаллі.

Нагадаємо, російська армія присутня в Сирії з вересня 2015 року. Президент Володимир Путін своїм указом відправив туди корпус за офіційним зверненням режиму Башара Асада, який ледь не втратив владу під ударами опозиційних угрупувань та бойовиків так званої "ІДІЛ".

Слід зауважити, на півночі САР діють турецькі та російські військові патрулі. Вони контролюють місцевість. Неодноразово на автоколони військовослужбовців здійснювали напади.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Сирії місцеві бойовики завдали нового потужного удару по російських військовослужбовцях, які присутні у країні за наказом президента Володимира Путіна. Їхній патруль - разом з турецькими колегами - підірвався на закладеній бомбі.

Пошкодження перш за все отримав російський бронетранспортер, однак бронемашина армії Туреччини також постраждала, серед її екіпажу є поранені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?