До Білорусі екстрено прилетів директор ФСБ РФ - що там відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

До Білорусі екстрено прилетів директор ФСБ РФ - що там відбувається

До Білорусі екстрено прилетів директор ФСБ РФ - що там відбувається
Джерело:  online.ua

Російські ЗМІ повідомили неочікувану новину - стало відомо, що у Мінську приземлився літак, яким ймовірно користується директор ФСБ РФ Олександр Бортніков. Журналісти звертають увагу на те, що літак Ту-214ВПУ спеціального льотного загону "Росія" прибув увечері 18 серпня з Москви до Мінська. Команда очільника Кремля Володимира Путіна поки цю інформацію не коментує. Про це інформує "Новая газета" з посиланням на дані Flightradar, передає ONLINE.UA.

За словами представників видання, дані з відкритих джерел свідчать, що на Ту-214ВПУ RA-64523 може здійснювати перельоти директор спецслужби Олександр Бортніков. Журналісти звертають увагу на те, що в лютому 2015 року агентство РІА Новини повідомляло про візит Бортнікова до Вашингтона.Тоді ж в столиці США приземлився саме цей борт.

Нещодавно найвпливовіші політики вирішили особисто обговорити ситуацію в Білорусі з очільником Кремля Володимиром Путіним, щоб застерегти його від надання військової допомоги Лукашенко. Варто звернути увагу на те, що 18 серпня президенту РФ дзвонили лідерка ФРН Ангела Меркель, французький президент Еммануель Макрон, а після переговори з главою Кремля провів президент Євроради Шарль Мішель. В Кремлі наголошують, що усім їм Путін висловив свою єдину позицію по Білорусі — він наголосив на неприпустимості втручання у внутрішні справи республіки і чинення тиску на білоруське керівництво.

"Напередодні саміту Євросоюзу обговорено поточний стан справ в Білорусії. З російської сторони висловлена заклопотаність у зв’язку зі спробами деяких країн чинити тиск на керівництво республіки і всіляко дестабілізувати внутрішньополітичну обстановку. Висловлена зацікавленість в тому, щоб не допустити конфронтаційного варіанта розвитку подій", — заявив очільник Кремля.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати будуть уважно стежити за "жахливою" ситуацією в Білорусі, де тривають акції протесту після президентських виборів. Він також висунув новий ультиматум Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?