Нормандська зустріч: Кремль вразив Україну неочікуваною новиною
Категорія
Політика
Дата публікації

Нормандська зустріч: Кремль вразив Україну неочікуваною новиною

Нормандська зустріч: Кремль вразив Україну неочікуваною новиною
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна виступила з несподіваною новиною - так, 19 серпня незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков офіційно підтвердив можливість зустрічі країн "нормандської четвірки" на рівні помічників лідерів. За його слова, російська влада уже активно готується до нових переговорів. Окрім того, прессекретар Путіна звернув увагу на те, що на зустрічі обговорюватимуть прогрес із реалізацією раніше досягнутих домовленостей. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Я не знаю, чи домовились про остаточну дату. Знаю, що підготовка до такої зустрічі велася, контакти здійснювалися", - заявив Дмитро Пєсков у коментарі російським медіа, відповідаючи на запитання щодо того, чи правдива інформація про зустріч помічників лідерів держав у Парижі 28 серпня.

Як зазначалося раніше, нещодавно укранський журналіст Сергій Гармаш, залучений Україною до роботи Тристоронньої контактної групи як представник ОРДЛО, поділився даними, що "нормандська" зустріч на рівні радників може відбутися 28 серпня. Він також уточнив, що участь у ній можуть взяти очільник Офісу президента України Андрій Єрмак і з російського боку - заступник глави адміністрації Володимира Путіна Дмитро Козак.

Що важливо розуміти, ще наприкінці липня офіційна Москва неочікувано повідомила, що виходить із нормандських переговорів на рівні радників лідерів держав. Тоді сам Козак написав листа раднику лідерки ФРН Ангели Меркель з копіями для представників Франції та України, у якому назвав переговори по Донбасу на рівні радників безглуздими та озвучив пропозицію від них відмовитися. Офіційний Київ тоді заявив, що поки не бачать підстав говорити про руйнування нормандського формату через цей лист та що мінський процес не функціонуватиме без нормандських зустрічей.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно глава МЗС України Дмитро Кулеба озвучив неочікувану пропозицію — дипломта заявив, що майданчик для переговорів ТКГ щодо Донбасу можна перенести з Мінська, а також провести зустріч в онлайн-форматі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?