Це станеться через декілька тижнів: Ілон Маск потішив радісною новиною
Категорія
Технології
Дата публікації

Це станеться через декілька тижнів: Ілон Маск потішив радісною новиною

Це станеться через декілька тижнів: Ілон Маск потішив радісною новиною
Джерело:  online.ua

Генеральний директор Tesla Ілон Маск нарешті назвав точні терміни появи Full Self-Driving – автопілота Tesla п'ятого рівня, який дозволить водієві взагалі не стежити за дорогою. На переконання винахідника, технологія стане доступною обмеженому числу клієнтів компанії вже протягом 6-10 тижнів. Варто звернути увагу на те, що з появою автопілота 5-го рівня Tesla може претендувати на особливі умови на дорогах для своїх автомашин. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Electrek.

"Модернізація Full-Self Driving стане квантовим стрибком, тому що це фундаментальна переробка архітектури, а не зміна існуючої моделі. Я особисто використовую передову альфа-версію у своїй машині і практично не втручаюся в процес руху від будинку до роботи. Чекайте обмежений запуск через 6-10 тижнів", - зазначив американський винахідник.

Варто зазначити, що минулого тижня Ілон Маск також оголосив про тестування альфа-версії автопілота на своїй Tesla Model S і складних маршрутах з дорожніми роботами і "різними ситуаціями".

"Наразі електромобілі Tesla поставляються з автопілотом другого рівня за шкалою автоматизації, прийнятою Спільнотою автомобільних інженерів США (SAE). Другий рівень, також відомий як "часткова автоматизація", має на увазі здатність автомата управляти кермом, швидкістю і гальмуванням, але він не може реагувати на екстрені ситуації на дорозі, коли життя водія може перебувати під загрозою", - йдеться в повідомленні видання.

Що важливо розуміти, "квантовий стрибок" Маска передбачає різкий перехід від другого рівня до п'ятого –повної автоматизації. Проте, навіть якщо Tesla зможе перейти на новий рівень протягом 2-2,5 місяців, чинне законодавство Штатів не дозволить водіям електромобілів лягти спати за кермом або покинути водійське сидіння під час руху дорогами загального користування.

"Маск це добре розуміє і вже готується до того, що новий автопілот Tesla буде направлено на проходження тривалого і складного тестування регуляторами з метою переконатися в його можливостях", - додає видання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що стало відомо про нові вражаючі плани Ілона Маска.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?