ФСБ РФ накинулася з гучними звинуваченнями на Україну - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ РФ накинулася з гучними звинуваченнями на Україну - у чому річ

ФСБ РФ накинулася з гучними звинуваченнями на Україну - у чому річ
Джерело:  online.ua

Федеральна служба безпеки Росії озвучила нові звинувачення Україні - там почали стверджувати, що запобігли спробі спецслужб України викрасти на території РФ "громадянина Російської Федерації, одного з лідерів народного ополчення Донбасу, який брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ". Наразі відомо, що ГСУ СК Росії по Москві порушило кримінальну справу за ч. 3 ст. 30 п. "А" ч. 3 ст. 126 КК Росії (замах на викрадення людини групою осіб, вчинений організованою групою). Окрім того, зазначається, що ФСБ вже затримала 7 росіян, якими нібито керували двоє громадян України. Оперативно-розшукові заходи та слідчі дії тривають, інформує ONLINE.UA.

"Безпосередньо при спробі викрадення затримано громадян Росії – Макаров Т.Б., Міщенко М.С., Капкаєва О.Д., Кормич А.М., Пизін М.Ю., Мороз О.О., Долгов В.В . Організатором і координатором проведення акції виступили громадяни України Андрій Байдала та Ігор Міщенко. Байдала відомий органам безпеки і компетентним органам "ДНР" як позаштатний співробітник СБУ і Головного управління розвідки Міністерства оборони України, а також довірена особа 5 Управління Департаменту контррозвідки СБУ під псевдонімом "Швед". У "ДНР" Байдала проходить у низці кримінальних справ як організатор скоєних і попереджених терактів в Донецьку, в т.ч. вбивства А. Захарченко", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що Байдала і Міщенко діяли за завданням і під загальним керівництвом голови ДКР СБУ А. Руснака і керівника 5 Управління ДКР СБУ – А. Поклада. Так, у складі зазначеного Управління функціонує 4 відділу, який безпосередньо веде роботу з ОЗУ на території Росії. В ФСБ РФ стверджують, що для створення алібі фігурантам спецслужби України заздалегідь розповсюдили в ЗМІ повідомлення про "затримання Байдали за незаконне зберігання зброї".

"У свою чергу Байдалою та Міщенком були сформовані дві групи захоплення з членів російської кримінальної структури для безпосереднього (насильницького) викрадення росгромадянина. Байдала і Міщенко пообіцяли групі Макарова грошову винагороду в розмірі 200 тисяч доларів США і виплатили аванс – 50 тисяч доларів", - йдеться в повідомленні.

При цьому нібито "затриманий" на Україні Байдала дистанційно здійснював безпосереднє особисте керівництво обома групами в режимі реального часу. Організатором каналу нелегального насильницького переміщення був громадянин Росії Мороз О.О.

В Україні на ці звинувачення поки не відреагували.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що протягом останніх 6 років  Служба безпеки України викрила в своїх лавах  понад півтори тисячі зрадників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?