У ЗСУ виник резонансний скандал - глава Міноборони пішов на радикальні заходи
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ виник резонансний скандал - глава Міноборони пішов на радикальні заходи

У ЗСУ виник резонансний скандал - глава Міноборони пішов на радикальні заходи
Джерело:  online.ua

Чиновники Міноборони опинилися в гучному скандалі - в СБУ викрили їх масштабну корупційну схему при закупівлі засобів індивідуального захисту, зокрема, масок для військовослужбовців. За даними попереднього розслідування, начальник управління командування Медил спільно з офіцером медслужби однієї з бригад ЗСУ, посадовою особою Державної інспекції з енергетичного нагляду та посередником вимагали від представника комерційної структури, яка займається продажем медичних масок, хабар в розмірі 1 млн грн. Глава Міноборони Андрій Таран і глава ЗСУ Руслан Хомчак миттєво відреагували на скандал. Вони доручили провести службове розслідування. Про цеповідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони і Генштабу ЗСУ.

"Правоохоронними органами виявлено факти отримання неправомірної вигоди посадовими особами одного з командувань Збройних Сил України від учасників тендерних процедур на поставку медичних матеріалів. В рамках відкритого кримінального провадження здійснюються відповідні процесуальні дії. Рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України на час розслідування від виконання посадових обов'язків відсторонений ряд посадових осіб. Керівництво Міністерства оборони України та Збройних Сил всебічно сприяють проведенню слідчих дій в рамках кримінального провадження", - повідомили про рішення Тарана в Міноборони.

У свою чергу Руслан Хомчак провів термінову відеоконференцію з керівництвом ЗСУ. Він підкреслив, що прояви корупції в українській армії неприпустимі.

"Високу довіру суспільства до Збройних Сил неприпустимо підривати корупційними діяннями, які до того ж паплюжать світлу пам'ять полеглих побратимів", - зазначив Руслан Хомчак.

Як відомо, за фактом здирництва хабара посадовими особами Медичних сил ЗСУ порушено кримінальну справу за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Подробиці слідства поки не розкриваються, але в СБУ уточнили, що організаторів махінації затримали під час передачі заключної частині відкату в розмірі 600 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський відреагував на резонансний скандал навколо МОЗ, главу якого звинуватили в закупівлі медичних костюмів для медиків за завищеною ціною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?