Всі готові - Зеленський звернувся до українців з несподіваною новиною
Категорія
Політика
Дата публікації

Всі готові - Зеленський звернувся до українців з несподіваною новиною

Всі готові - Зеленський звернувся до українців з несподіваною новиною
Джерело:  online.ua

Незважаючи на те, що Кремль задумав вийти з нормандських переговорів на рівні радників лідерів держав, команда президента Росії Володимира Путіна все ж погодилася взяти участь у зустрічі такого рівня. 20 серпня президент України Володимир Зеленський підтвердив цю інформацію. Він уточнив, що зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" була підтверджена в ході засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбулося напередодні. Зеленський розраховує, що після цієї зустрічі можуть відбудуться переговори лідерів "нормандської четвірки", в яку, крім українського президента, входять російський глава Володимир Путін, канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. Про домовленості щодо нормандських переговорах Зеленський повідомив українцям під час візиту в Херсонську область, передає ONLINE.UA.

"Підтвердили зустріч радників в нормандському форматі. Це говорить про те, що після радників чекатимемо продовження зустрічі лідерів Нормандія", - поділився Зеленський з українцями новиною про переговори по Донбасу.

Як відомо, напередодні Кремль несподівано заявив, що команда Путіна початку автівно готуватися до нормандських переговорів на рівні радників. За попередніми даними, ці важливі переговори можуть пройти вже 28 серпня.

Варто зауважити, що переговори ТКГ Донбасом, які відбулися 19 серпня, команда Путіна намагалася зірвати. Росія поставила Україні ультиматум про зміну Верховною Радою постанови про місцеві вибори 2020 року, щоб вибори проводилися також на території ОРДЛО. Представники Кремля звинуватили при цьому Київ в порушеннях Мінських угод і формули Штайнмаєра. Йдеться про постанову ВРУ про місцеві вибори в Україні, в якій вказано, що на території ОРДЛО вони не будуть проводитися. Тому Кравчук вирішив поступитися оккупатам і звернувся до ВРУ з проханням змінити постанову про вибори, в якій, на його думку, повинно бути зазначено, що місцеві вибори відбуваються в Україні - "Відбуваються в Україні. Все. Крапка".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді Зеленського б'ють на сполох через рішення Путіна проти України. Представник Луганська в ТКГ обурений тим, що ОБСЄ і Захід закривають очі на те, що Росія влаштувала з мінських переговорів фарс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?