СБУ нарешті відповіла на гучні звинувачення ФСБ Росії - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ нарешті відповіла на гучні звинувачення ФСБ Росії - у чому річ

СБУ нарешті відповіла на гучні звинувачення ФСБ Росії - у чому річ
Джерело:  online.ua

 20 серпня Федеральна служба безпеки РФ накинулася на Службу безпеки України з новими звинуваченнями - вона почала стверджувати, що нібито запобігла спробі спецслужб України викрасти на території РФ "громадянина Російської Федерації, одного з лідерів народного ополчення Донбасу, який брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ". В СБУ зразу ж назвали фейком інформацію, яку поширила ФСБ РФ про нібито спробу України викрасти одного з лідерів сепаратистів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт СБУ.

"Сьогодні у засобах масової інформації шириться заява ФСБ Російської Федерації, яка відзвітувала про черговий "успіх" – нібито вона зірвала спецоперацію СБУ і затримала групу осіб, що збиралися викрасти одного з бойовиків, який воював на Донбасі. Служба безпеки України наголошує, що оприлюднена інформація є продовженням ланцюгу звичайних фейків російської сторони. І навіть цей фейк свідчить – РФ захищає та підтримує бойовиків", - йдеться в повідомленні СБУ.

Окрім того, в спецслужбі вкотре наголосили, що кожен, хто воював на боці окупантів, має понести за це відповідальність, і СБУ "працює над цим завданням у щоденному режимі".

Варто таокж нагадати, що 19 серпня Служба безпеки України прокоментувала ще один гучний скандал -

СБУ наголосила, що категорично заперечує участь у так званій "вагнеревській спецоперації". За словами представників відомства, жоден співробітник служби не брав участі в розмовах із бойовиками. Окрім того, там наголосили, що Служба безпеки "не коментує чутки, не підтримує медійно інформаційні операції ворога та не бере участі в публічному обговоренні різних фантастичних сценаріїв. Тим більше, коли такі інформаційні "вкиди" мають на меті нанесення шкоди Україні".

Як повідомляв ONLINE.UA,  силовики СБУ посилили режим безпеки на тлі терористичної загрози. Йдеться безпосередньо про Київ та Київщину, однак у заяві зверталася увага на всі регіони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?