Не бачу ніякого сенсу - Зеленський виступив з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Не бачу ніякого сенсу - Зеленський виступив з важливою заявою

Не бачу ніякого сенсу - Зеленський виступив з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського активно працює в переговорному процесі по Донбасу, зокрема в рамках ТКГ в Мінську. Президент України не бачить ніякого сенсу міняти переговорний майданчик, так як переговори проходять в онлайн-форматі і тривають, незважаючи на ситуацію в Білорусі. Крім того, офіційний Київ готується до переговорів радників "нормандської четвірки", які заплановано на 28 серпня. Після цих нормандських переговорів має відбутися засідання "нормандської четвірки" на рівні міністрів, а посли них вже буде можливий норманський саміт на рівні лідерів України, Росії, Франції та Німеччини. З такою важливою заявою про Донбас Зеленський вступив 22 серпня на телеканалі Україна 24, передає ONLINE.UA.

Говорячи про переговорний процес в ТКГ по Донбасу, Зеленський знову похвалив Леоніда Кравчука, який після Леоніда Кучми очолив українську делегацію. Президент вважає Кравчука - обличчям української дипломатії, якому немає рівних.

"Що стосується Кравчука і Фокіна, цієї парочки професійних українських дипломатів, з чіткою проукраїнською позицією, патріотичною та збалансованою, що дуже важливо. Леонід Макарович - один з кращих дипломатів української сучасності. Я це знаю. Я бачу, як він "піднімає Мінськ". Дійсно ми про деякі речі домовилися. Кравчук - це обличчя нашої сьогоднішньої групи, обличчя нашої української дипломатії, кращого у нас немає", - зазначив Зеленський.

Разом з тим, президент додав, що не бачить підстав для зміни місця проведення засідань ТКГ з Мінська через загострену політичну ситуацію в Білорусі.

"Зараз все проходить онлайн. Від місця не залежить зовсім. Занадто рано говорити про зміну міста. Мінськ був запропонований. Я не бачу змісту для зміни. Я вдячний Казахстану і багатьом іншим країнам - і Азербайджан нам пропонував майданчик, і європейські країни. Але зараз це не пріоритетне питання", - зазначив президент.

Зеленський підкреслив, що його головне завдання полягає в тому, щоб завершити війну на Донбасі. Це, на думку президента, головний виклик України, на подолання якого важливо спрямувати всі сили.

"Найголовніший виклик для України - це війна на Донбасі. Я недавно приїхав з Донбасу. Приїхавши, ночували з хлопцями. Ти бачиш, які вони українці, які вони щирі, потужні. Для мене, як президента, головне завдання - закінчити війну", - нагадав він.

Як відомо, Леонід Кравчук вже провів перше засідання ТКГ Донбасом під своїм керівництвом. Ці переговори намагалася зірвати російська сторона і підтримувані нею представники ОРДЛО, але Кравчук пішов на компроміс і погодився з вимогою окупантів української території змінити постанову ВРУ про місцеві вибори, в якому Москва побачила порушення законодавства. У сфері безпеки групою було досягнуто домовленостей по 20 ділянкам розмінування в межах оновленого плану, передбаченого комюніке Паризького саміту "Нормандське четвірки" від 9 грудня 2019 року. Українська делегація також підтримала пропозиції по чотирьом новим ділянкам розведення сил і засобів Крім того, економічна група ТКГ Донбасом вирішила, що українське підприємство по водозабезпечення буде продовжувати здійснювати на постійній основі поставки питної води українському населенню, що проживає на тимчасово окупованій території. Гуманітарна робоча група досягла прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кравчук дав несподівані поради Зеленському, визнавши, що повністю підтримує політику чинного президента, так як він не замішаний в корупції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?