Що буде з курсом долара до кінця 2020 року - в Кабміні зробили довгоочікуваний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що буде з курсом долара до кінця 2020 року - в Кабміні зробили довгоочікуваний прогноз

Що буде з курсом долара до кінця 2020 року - в Кабміні зробили довгоочікуваний прогноз
Джерело:  Укрінформ

Пандемія коронавіруса і карантин завдали нищівного удару по світовій економіці. Наслідки кризи гостро спостерігаються в Україні, але влада запевняє, що гіршого вдалося уникнути. Незважаючи на те, що статистика захворюваності Covid-19 набирає обертів, а в країні продовжує діяти адаптивний карантин, в економіці вже є перші сигнали стабілізації. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він запевнив, що на сьогодні в бюджеті країни немає ніякої "дірки". Також він озвучив прогноз по курсу валют, позначивши, що буде з курсом долара до кінця 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Сьогодні ситуація розвивається за помірно стабільному сценарію. На мою суб'єктивну думку, курс буде коливатися в районі 27-28 грн за долар і навряд чи вийде за межі 29 гривень до кінця 2020 року. Очевидно, що макропрогноз виявиться для когось кращим, для кого-то, можливо, гірше. Але в будь-якому випадку ситуація є нормальною. Курс регулюється виключно ринком, і те, що ринок сьогодні оцінює його на рівні 27 гривень за долар, є абсолютно прийнятним", - заявив Шмигаль.

Глава Кабміну вважає важливим для стабілізації економіки підвищення інфляції. Він пояснив, що вона пожвавить економічну сферу, простимулює обіг грошей і наповнить економіку оборотними засобами.

"Ми повинні створювати робочі місця, сприяти експорту, розвитку промисловості і т.д., а 2% інфляції під час кризи - це дуже мало. Всі країни докладають зусиль, щоб наповнювати свої економіки обіговими коштами і стимулювати рух коштів, а не навпаки, сповільнювати цей процес", - пояснив прем'єр.

Варто звернути увагу на те, що на цьому тижні гривня зміцнюється до долара, але продовжує падати по відношенню до євро. Станом на 22 серпня ціна долара США становить 27 гривень 48 копійок, курс євро становить 32 гривні 55 копійок. Що важливо розуміти, недавно глава Мінфіну Сергій Марченко озвучив прогноз, що до кінця року курс долара в Україні залишиться стабільним, так як передумов для сильного коливання немає. Однак перед початком падіння гривні в липні Марченко попереджав, що Україні для виконання держбюджету необхідний більш високий курс долара.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що аналітики спрогнозували, що українська економічна криза буде глибше, ніж світова- в нашій країні падіння очікується не нижче 6%, в той час як в світі буде економічний спад до 4,9%, про що попередили в МВФ . При цьому ще в квітні 2020 року за прогнозом падіння економіки України не мало перевищити 4,2%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?