Путін не в своєму розумі - росіяни в шоці від нового рішення глави Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін не в своєму розумі - росіяни в шоці від нового рішення глави Кремля

Путін не в своєму розумі - росіяни в шоці від нового рішення глави Кремля
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін продовжує шокувати світ і самих росіян скандальними рішеннями. На цей раз він вирішив масово вакцинувати жителів країни проти коронавіруса вітчизняним препаратом, незважаючи на те, що він ще не пройшов клінічні випробування і може бути небезпечним для здоров'я. Глава Кремля запевняє людей, що його дочка вже випробувала на собі вакцину, після якої відчуває себе задовільно. Росіяни ж вважають, що Путін не в своєму розумі, раз вирішив піддати загрозі населення заради задоволення власних амбіцій. Більша половина країни категорично відмовилася робити російське щеплення від коронавіруса, про що стало відомо після опитування ВЦИОМ, передає ONLINE.UA.

"Нова вакцина проти коронавіруса російська "Супутник V". Будемо ми робити щеплення чи ні? 42% говорить:" Так, швидше за все ", а 52%: "Ні, не будемо робити щеплення", - повідомив результати опитування глава ВЦИОМ Валерій Федоров.

Відзначається, що в опитуванні взяли участь 1,6 тисячі росіян у віці 18 років і старше. Більшість з них "бояться, не вірять, побоюються" робити цю процедуру.

Росіяни масово обговорюють в мережі рішення Путіна запустити масову вакцинацію проти коронавіруса новою вакциною до завершення клінічних випробувань.

"Як можна проводити масову вакцинацію ДО завершення клінічних випробувань?? Ви там в своєму розумі? 52% - поза сумнівом, це дуже занижена цифра. Клінічних ідіотів все-таки не так багато"; "Якщо ВЦИОМ дає цифру 52%, це означає близько 92% людей, які не бажають робити щеплення невідомо чим ...."; "Єдине досягнення путінської медицини - це страх громадян нею скористатися .....", - коментують громадяни РФ рішення Путіна.

Як відомо, 15 серпня МОЗ Росії повідомив про створення першої партії вакцини проти коронавіруса - Супутник V, якою вже прищепилася дочка російського президента Володимира Путіна. Що важливо розуміти, російську вакцину, якою Путін вирішив масово прищепити росіян від коронавіруса, розкритикували світові експерти в області охорони здоров'я. Вони вважають, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань, тому може бути небезпечна для здоров'я людей.

Важливо нагадати, обмежені дані про хід клінічних випробувань і дотриманні їх вимог ще не дозволяють впевнено сказати, чи буде російська вакцина ефективної і безпечної, і чи має вона шанси на масове використання. Про це раніше заявляли як в українському Міністерстві охорони здоров'я, так і в США і Німеччині. Експерти відзначали, що Російська Федерація досі не провела третьої фази клінічних випробувань, яка б дозволила накопичити достатню наукову основу для практичного використання вакцини на людях і довести, що препарат не викликає нетипових важких побічних ефектів.

Через це не тільки ВООЗ, а й місцева Асоціація організації клінічних досліджень безуспішно радили Міністерству охорони здоров'я РФ утриматися від реєстрації вакцини. Підстава для таких рекомендацій - обмежені дані щодо ефективності кандидата і той факт, що в світі є чимала кількість розробок, які зайшли набагато далі, ніж вакцина, розроблена в РФ, однак які очікують на повноцінне завершення випробувань і прекваліфікацію ВООЗ.

Але команда Путіна і сам президент Росії запевняють, що російська вакцина від коронавіруса асболютно безпечна для людей. Зокрема, Путін розповів, що нову щеплення від COVID-19 зробила одна з його дочок. За словами Путіна, після першого і другого уколів у його дочки трохи піднялася температура, але все побічні ефекти незабаром зійшли нанівець. Президент Росії запевнив, що його дочка після вакцини відчуває себе добре.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Білл Гейтс попередив весь світ про небезпеку вакцини від COVID-19 для людей, в тому числі російської.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?