До Землі мчить астероїд 2018 VP1 — до чого готуватися
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі мчить астероїд 2018 VP1 — до чого готуватися

До Землі мчить астероїд 2018 VP1 — до чого готуватися
Джерело:  online.ua

Астрономи NASA повідомили населенню планети цікаву космічну новину - вони заявили про те, що 2 листопада до Землі наблизиться астероїд 2018 VP1. Цей астероїд має невеликі розміри - близько 2-4 метрів, а його можливе зіткнення із Землею повністю виключено, хоч він і відноситься до небезпечного класу Аполлон (групи навколоземних небесних тіл, чиї орбіти перетинають земну орбіту з зовнішнього боку). Про це повідомляє інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт NASA.

Як відомо, 2018 VP1 обертається навколо Сонця кожні 731 днів, наближаючись на 0,91 астрономичну одиницю і віддаляючись на 2,27 астрономічних одиниць від Сонця. Судячи з яскравості і способу відображення світла, VP1 2018 є маленьким астероїдом - за розміром його прирівнюють до автобуса.

За прогнозом NASA, астероїд 2018 VP1 2 листопада наблизиться до Землі на мінімальну відстань близько 419 тисяч кілометрів - це станеться о 18:33 за київським часом. Імовірність входження космічного тіла в атмосферу Землі оцінюється в 0,41%, а це 1 шанс з 240.

Нагадаємо, кілька днів тому в космосі сталася не менш яскрава подія - повз Землю на рекордно близькій відстані пролетів астероїд розміром з мінівен. Що найцікавіше, наближення до Землі космічного тіла проґавили вчені. Вони виявили астероїд тільки після точки найбільшого зближення. Астрономи після події поспішили виправдатися і заспокоїти населення планети. Вони запевняють, що навіть якщо б цей мініатюрний астероїд був на траєкторії зіткнення, він, ймовірно, перетворився б на вогненну кулю і розпався б в атмосфері. За твердженням вчених, тільки деякі з подібних об'єктів виявляються за кілька годин до зіткнення із Землею, і їх надзвичайно важко побачити, поки вони не наблизяться до планети.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в космосі з'явився новий загадковий об'єкт, який поставив астрономів в глухий кут. Його виявили за допомогою детекторів гравітаційних хвиль LIGO і Virgo, які вловили новий сигнал, що вказує на далеке злиття чорної діри з об'єктом неясною природи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?