Штраф за модні номери - українським водіям зробили важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Штраф за модні номери - українським водіям зробили важливе попередження

Штраф за модні номери - українським водіям зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

В Україні стали популярними ЗD номерні знаки для автомобілів, які не відповідають вимогам ДСТУ - це прописано в пункті 4.3 ДСТУ 3650: 2019 "Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови". В патрульної поліції закликали українських власників транспортних засобів відмовитися від модних номерів, попередивши, що за їх використання передбачені штрафи. Чому ЗD номерні знаки порушують правила дорожнього руху і який штраф передбачений за їх використання, розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає ONLINE.UA.

"Щодо Правил дорожнього руху. Відповідно до пункту 2.9 «в», водієві забороняється керувати транспортним засобом з номерним знаком, який не відповідає вимогам стандартів. Таку ж норму містить і КоАП, де передбачено і відповідальність (ч.6 ст. 121 КУпАП) ", - пояснив представник патрульної поліції.

Він додав, що водіям за модні номери, які не відповідають вимогам, загрожує штраф в розмірі 170 гривень. При повторному правопорушенні протягом року штраф збільшується до 255 гривень або ж водія відправляють на громадські роботи на строк від 30 до 40 годин.

Як відомо, в Україні хочуть підвищити штрафи за перевищення швидкості на дорогах з ініціативи МВС. Водіїв хочуть карати на порушення правил дорожнього руху, як в Швейцарії або Фінляндії, де сума штрафу встановлюється в залежності від доходу. Зокрема, за перевищення швидкості більш, ніж на 50 км/год, хочуть підняти штрафи до 3400 гривень - сьогодні за таке порушення українські водії виплачують штраф у розмірі 510 гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні підняли штрафи для водіїв за п'яне водіння до 17-34 тисяч грн. Якщо ж порушник повторно буде спійманий за кермом п'яним, розмір штрафу складе 51 тисяч грн. Крім фінансового покарання, у водія відберуть права строком на три роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?