День Незалежності України 2020 - Google подарував українцям святковий дудл
Категорія
Культура
Дата публікації

День Незалежності України 2020 - Google подарував українцям святковий дудл

День Незалежності України 2020 - Google подарував українцям святковий дудл
Джерело:  online.ua

24 серпня українці щорічно святкують День Незалежності - в 2020 році це національне свято країна відзначає в 29-й раз, але проходить воно в умовах коронавірусного карантину. Масові заходи в нашій країні сьогодні заборонені, але в Києві та регіонах України проведуть свято за особливим сценарієм з традиційним покладання квітів до пам'ятників історичних діячів та церемоніями вручення державних нагород за внесок у здобуття Україною незалежності, розвиток держави, захист її суверенітету і територіальної цілісності. З нагоди свята Google подарував новий дудл українцям - це квітка-символ у вигляді вінка з соняшників і волошок, які повторюють кольори Державного прапора України. Цей Doodle нагадав українцям про давні традиції вирощування національної рослини країни, передає ONLINE.UA.

"У сьогоднішньому дудл зображений вінок, який зображає національну квітку країни: соняшник. Вирощування соняшнику вперше почалося на багатих ґрунтах сучасної України на початку 19 століття, почасти завдяки корисному і універсальному маслу цієї рослини. Сьогодні ці яскраво-жовті квіти покривають більше 20% сільськогосподарських земель України, що робить країну найбільшим експортером соняшникової олії в світі. З Днем Незалежності, Україно!", - привітав Google українців зі святом.

Важливо відзначити, що Google і в минулі роки дарував українцям яскраві дудли на День Незалежності. У 2019 дудл зображував прапор України в кольорах яскраво-синього неба і золотистих пшеничних полів.

У 2017 році на Doodle був намальований в відтінках синього і жовтого, національних кольорах України, покликаних відтворити золоті пшеничні поля країни і блакитне небо.

У 2016 році в 25-ту річницю Незалежності України на дудл Google було зображено поле соняшників.

Нагадаємо, повну державну незалежність України отримала після розпаду СРСР і проведення загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року, коли за її незалежність висловилися 90,32% громадян. Сьогодні, 24 серпня, з нагоди свята, в Києві і в багатьох містах України з самого ранку почалися урочисті заходи. На Михайлівській площі в Києві президент Володимир Зеленський і його дружина Олена приєдналися до церемонії пам'яті полеглих захисників України. Після цього на столичній Софійській площі Зеленський виступить з промовою з нагоди 29-ї річниці незалежності України та вручить державні нагороди. Також в Києві пройде Марш захисників України. У ньому візьмуть участь ветерани АТО, представники волонтерських організацій, воїни добровольчих батальйонів. Хода відбудеться від Парку ім. Шевченко по Хрещатику до Європейської площі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що світові лідери привітали Зеленського і українців з Днем Незалежності 2020.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?