Вже домовилися з Лукашенко - Путін прийняв шокуюче рішення по Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже домовилися з Лукашенко - Путін прийняв шокуюче рішення по Білорусі

Вже домовилися з Лукашенко - Путін прийняв шокуюче рішення по Білорусі
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін продовжує шокувати світ скандальними рішеннями. Після того, як він вирішив масово вакцинувати жителів РФ проти коронавіруса вітчизняним препаратом, незважаючи на те, що він ще не пройшов клінічні випробування і може бути небезпечним для здоров'я, глава Кремля задумав провести масову вакцинацію і в Білорусі. 24 серпня під час термінових переговорів з в.о. президента Беларсуі Олександра Лукашенко глава Кремля домовився з ним, що білоруси в добровільному порядку візьмуть участь в третьому етапі випробувань вакцини від коронавіруса, виробленої в Російській Федерації. Білоруси і росіяни в шоці від нового рішення Путіна, передає ONLINE.UA.

У Кремлі небагатослівно прокоментували переговори Путіна і Лукашенка. Там зазначили, що глави держав обговорили ситуацію в Білорусі і "на зовнішньому контурі, особливо на західному напрямку", а також "торкнулися" тематики двостороннього співробітництва в питаннях протидії коронавірусній інфекції.

У пресслужбі Лукашенко докладніше розповіли про його домовленості з Путіним.

"У цьому ключі президенти домовилися, що громадяни Білорусі в добровільному порядку візьмуть участь в третьому етапі випробувань вакцини від коронавіруса, виробленої в Російській Федерації. Також Білорусь стане першою країною, куди буде поставлена дана вакцина", - зокрема відмітили у Лукашенко.

Росіяни і білоруси в шоці від того, що Путін вирішив вакцинувати людей препаратом, який ще не пройшов клінічні випробування. Вони обурені, що їх тримають за піддослідних кроликів.

"На протестуючих вакцину випробувати будуть ?; Два покидька-узурпатора, як ніби люди - це сміття; Загалом є - хто вийде на протест, то у нього з'являється ризик бути вакцинованим російською вакциною; Батька метається як щур в трюмі корабля, що тоне ... ; Слово ж яке - випробувати. Як на піддослідних кроликах чи що; Два самозванця будуть розпилювати вакцину над головами протестувальників ...; Просто Освенцим якийсь - доктор Менгешенко і компанія ", - коментують рішення Путіна і Лукашенка в соцмережах.

Як відомо, 15 серпня МОЗ Росії повідомив про створення першої партії вакцини проти коронавируса - Супутник V, якою вже прищепилася дочка російського президента Володимира Путіна. Що важливо розуміти, російську вакцину, якою Путін вирішив масово прищепити росіян від коронавіруса, розкритикували світові експерти в області охорони здоров'я. Вони вважають, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань, тому може бути небезпечна для здоров'я людей.

Через це не тільки ВООЗ, а й місцева Асоціація організації клінічних досліджень безуспішно радили Міністерству охорони здоров'я РФ утриматися від реєстрації вакцини. Підстава для таких рекомендацій - обмежені дані щодо ефективності кандидата і той факт, що в світі є чимала кількість розробок, які зайшли набагато далі, ніж вакцина, розроблена в РФ, однак які очікують на повноцінне завершення випробувань і прекваліфікацію ВООЗ.

Але команда Путіна і сам президент Росії запевняють, що російська вакцина від коронавіруса асболютно безпечна для людей. Зокрема, Путін розповів, що це щеплення від COVID-19 зробила одна з його дочок. За словами Путіна, після першого і другого уколів у його дочки трохи піднялася температура, але все побічні ефекти незабаром зійшли нанівець. Президент Росії запевнив, що його дочка після вакцини відчуває себе добре.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дійсно готує Путін для Білорусі. Йдеться про силовий і мирний сценарії, про які розповіли в Кремлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?