Влаштував кілька ДТП та намагався втекти: в Києві поліція затримала викрадача Volkswagen
Категорія
Події
Дата публікації

Влаштував кілька ДТП та намагався втекти: в Києві поліція затримала викрадача Volkswagen

Влаштував кілька ДТП та намагався втекти: в Києві поліція затримала викрадача Volkswagen
Джерело:  online.ua

Вночі з 22 на 23 серпня київським поліцейським вдалося затримати водія автомобіля Volkswagen, який під виглядом перегляду транспортного засобу з метою придбання, вирішив його викрасти у законних власників. Варто звернути увагу на те, що крадій спровокував декілька ДТП, які загрожували життю водіїв і навіть пішоходів. Через деякий час автівка була заблокована поруч з метро "Почайна". За словами поліцейських, викрадач та пасажирка, яка знаходилася поруч з ним, кинулися тікати - дівчина встигла пересісти у невстановлену автівку, а чоловіка вдалося затримати. Патрульні склали на втікача протоколи за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) за ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) та за ст. 122-4 (Залишення місця ДТП) КУпАП. Після цього чоловіка затримали та передали слідчо-оперативній групі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Патрульної поліції Києва у Facebook.

Зазначається, що ввечері 21 серпня зловмисник зателефонував по оголошенню на AUTO.RIA, яке власники автомобіля Volkswagen розмістили напередодні, та повідомив, що хотів би придбати автівку, однак попросив зустрітися для огляду автомобіля винятково у вечірній час. Наступного дня (22 серпня - ред.) він призначив зустріч ввечері на Подолі, попросив увімкнути двигун для огляду мотору та виїхав на проїжджу частину. Таким чином без дозволу власника зловмисник утік у невідомому напрямку. Власник автомобіля відразу повідомив про факт викрадення автівки працівникам поліції. В Києві почали операцію "Перехват".

За коментарями свідків події, крадій автомобіля їхав по Києву зі швидкістю 130-180 км/год та спричинив декілька ДТП, а також створив загрозу для пішоходів. Крадія переслідували роти з 4 районів поліції протягом 1,5 годин. На Північному мосту крадій спричинив ДТП з автомобілем Skoda, сильно пошкодивши викрадену автівку та ще три машини.

Завдяки швидкій та оперативній роботі патрульної поліції та допомозі Автомайдану Києва крадія вдалося спіймати на вулиці Степана Бандери, де проходять ремонтні роботи мосту. Чоловік в заторі кинув автомобіль та почав втікати в невідомому напрямку, однак працівники поліції змогли його затримати.

Як пізніше з’ясували користувачі мережі, крадій автівки - це 24-річний Шиян Віктор Володимирович. Він уродженець Одеської області, проживав з сім’єю в м. Кам’янка Черкаської області. Останнім часом проживав і працював в м. Києві, де займався ремонтом та розбором автомобілів марки Volkswagen та Audi. Окрім того, раніше він також шукав роботу водія, зазначаючи, що він та його сім’я займаються перепродажем автомобілів. Також подавав анкету для зйомок в кіно. В соціальних мережах чоловік часто підписується як Victor Perviy.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно в окупованому Криму сталася масштабна ДТП, яка забрала життя 9 людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?