Це війна - у Зеленського шокували новим попередженням
Категорія
Політика
Дата публікації

Це війна - у Зеленського шокували новим попередженням

Це війна - у Зеленського шокували новим попередженням
Джерело:  online.ua

У світі триває перша біологічна війна глобального масштабу, вважає секретар РНБО Україна Олексій Данілов. З відповідним твердженням він виступив на зустрічі з іноземними дипломатами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт відомства.

У середу, 26 серпня, Данілов зустрівся з диппредставниками Швеції та Фінляндії — Тобіасом Тибергом та Пяйві Лайне. За його словами, "кібернетична та біологічна загрози стають страшнішими та небезпечнішими навіть за ядерну зброю".

"Сьогодні ми спостерігаємо за першою світовою біологічною війною, наслідки якої відчуває весь світ", - зауважив посадовець.

Він додав, для боротьби проти таких глобальних загроз необхідні об'єднані зусилля держав-партнерів.

"Сторони також обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні, зокрема в контексті врегулювання ситуації на Сході України, а також подій, що відбуваються в сусідній Білорусі... Т. Тиберг та П. Лайне запевнили у незмінності підтримки їхніми країнами України на її шляху до відновлення територіальної цілісності та суверенітету над тимчасово окупованими територіями", - зауважили в РНБО.

Нагадаємо, на Донбасі з 27 серпня триває новий режим припинення тиші, жоден український військовослужбовець не загинув у боях з агресором з того часу. У Білорусі тим часом з 9 серпня тривають протестні акції проти режиму Олександра Лукашенка та за чесні вибори.

Кількість випадків COVID-19 у світі станом на 26 серпня сягнула близько 24 мільйонів від початку глобальної епідемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів ухвалив рішення і продовжив карантин в Україні до 31 жовтня 2020 року включно. Згідно з останніми даними, до того часу в Україні діятиме карантин у форматі поділу на чотири зони, однак з певним посиленням обмежень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?