ФСБ Росії накинулася із новими звинуваченнями на Україну - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

ФСБ Росії накинулася із новими звинуваченнями на Україну - у чому річ

ФСБ Росії накинулася із новими звинуваченнями на Україну - у чому річ
Джерело:  online.ua

27 серпня Федеральна служба безпеки РФ виступила з новою резонансною заявою - вона почала стверджувати, що затримала російського військового, який нібито передавав секретні дані Міністерству оборони України. За словами представників російських спецслужб, затриманому загрожує до 20 років ув’язнення за статтею "державна зрада".Інцидент стався у місті Барнаул. Згідно з останніми даними, силовики затримали військовослужбовця Ракетних військ стратегічного призначення. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт ФСБ РФ.

Представники спецслужби кажуть, що затриманий збирав і передавав у головне управління розвідки Міноборони України відомості, які становлять державну таємницю. На відео, опублікованому ФСБ, видно, що затриманий перебуває у званні лейтенанта. На момент затримання він прямував з продуктового магазину. Окрім того, зазначається, що вже відкрито кримінальну справу. Її розслідують як державну зраду. Затриманому загрожує від 12 до 20 років ув’язнення. Військовослужбовця взяли під варту. Інших подробиць не розголошують.

Варто також нагадати, що 20 серпня Федеральна служба безпеки РФ накинулася на Службу безпеки України з новими звинуваченнями — там почали заявляти, що нібито запобігли спробі спецслужб України викрасти на території РФ "громадянина Російської Федерації, одного з лідерів народного ополчення Донбасу, який брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ". В СБУ зразу ж назвали фейком інформацію, яку поширила ФСБ РФ про нібито спробу України викрасти одного з лідерів сепаратистів.

"У засобах масової інформації шириться заява ФСБ Російської Федерації, яка відзвітувала про черговий "успіх" – нібито вона зірвала спецоперацію СБУ і затримала групу осіб, що збиралися викрасти одного з бойовиків, який воював на Донбасі. Служба безпеки України наголошує, що оприлюднена інформація є продовженням ланцюгу звичайних фейків російської сторони. І навіть цей фейк свідчить – РФ захищає та підтримує бойовиків", — відреагували на скандал в СБУ.

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA, 18 серпня у Мінську приземлився літак, яким ймовірно користується директор ФСБ РФ Олександр Бортніков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?