СБУ ліквідувала відому фінансову піраміду - її жертвами стали сотні тисяч українців
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ ліквідувала відому фінансову піраміду - її жертвами стали сотні тисяч українців

СБУ ліквідувала відому фінансову піраміду - її жертвами стали сотні тисяч українців
Джерело:  online.ua

Силовики СБУ ліквідували масштабну фінансову піраміду, вкладниками якої встигли стати близько 600 тисяч українців. Обсяги коштів, як отримали підозрювані, досягають приблизно 250 мільйонів доларів США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на спецслужбу.

За офіційними даними, злочинці легалізували кошти придбанням елітного майна, інвестицій в підконтрольний бізнес. Фігурантами справи стали 20 осіб, які діяли через 100 підконтрольних їм юридичних осіб.

"За період функціонування піраміди, з початку 2019 року, організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тисяч доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно", - наголосили силовики.

Представники СБУ провели лише за 27 серпня 48 обшуків — На Київщині, Вінниччині та в Одесі. Суд заарештував активи зловмисників, до якого входять банківські рахунки, нерухомість та рухоме майно.

"За результатами слідчих дій буде прийнято рішення щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України", - підкреслила спецслужба.

Слід зауважити, що відомство не розкриває назви головної структури, яка служила фасадом для піраміди. За непрямими ознаками організація схожа на B2B Jewelry - компанію, яка працювала нібито як мережа ювелірних салонів. Силовики оприлюднили світлини обшуків, на кількох з них можна побачити предмет, схожий на сертифікат компанії та приміщення буцімто ювелірного магазину.

Як повідомляв ONLINE.UA, в СБУ зразу ж назвали фейком інформацію, яку поширила ФСБ РФ про нібито спробу України викрасти одного з лідерів сепаратистів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?