Вже 28 серпня - Ілон Маск вирішив приголомшити світ новим винаходом
Категорія
Технології
Дата публікації

Вже 28 серпня - Ілон Маск вирішив приголомшити світ новим винаходом

Вже 28 серпня - Ілон Маск вирішив приголомшити світ новим винаходом
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий винахідник та бізнесмен Ілон Маск не втомлюється дивувати світ - вже 28 серпня компанія Neuralink, співзасновником якої є очільник SpaceX і Tesla, влаштує презентацію чипа, який підключається до мозку. Варто звернути увагу на те, що він призначений для допомоги людям з важкими травмами головного мозку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Twitter Ілона Маска.

Що важливо розуміти, революційну технологію компанія Neuralink представила ще в 2019 році. Згідно з останніми даними, спеціальний робот, "подібно швейній машині", буде імплантувати глибоко в людський мозок ниткоподібні електроди, які підключаються до капсули-приймача, прикріпленому за вухом пацієнта.

"Пристрій буде здатний передавати сигнали мозку по Bluetooth, дозволяючи випробуваним керувати комп'ютером або контролювати активність свого мозку", - йдеться в повідомленні.

Сам Ілон Маск переконує, що технологія з успіхом пройшла випробування на приматах, і мавпа з імплантованими електродами "змогла управляти комп'ютером за допомогою свого мозку". Відомий винахідник обіцяє, що технологія, яку представлять 28 серпня, буде дійсно "приголомшливим" результатом у порівнянні з тим, що люди бачили до сих пір.

"Не хочу занадто розбурхувати, але потенціал дійсно трансформує для відновлення мозкових і моторних функцій", - написав Ілон Маск у Твіттері раніше в цьому році.

Нагадаємо, нещодавно американський бізнесмен та всесвітньо відомий винахідних Ілон Маск зізнався, що він думає про діяльність українського конструктора ракетно-космічних систем Сергія Корольова. Маск назвав українця "одним з найкращих". Зразу ж після цієї гучної, однак вкрай приємної заяви українське посольство в США нагадало підприємцю, що у Житомирі є пізнавальний музей, присвячений діяльності Сергія Корольова.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський бізнесмен  Ілон Маск відзначився напередодні новим досягненням.  Він оновив свою позицію у рейтингу найбагатших людей планети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?