РНБО озвучила екстрене попередження усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО озвучила екстрене попередження усім українцям

РНБО озвучила екстрене попередження усім українцям
Джерело:  online.ua

27 серпня очільник РНБО України Олексій Данілов звернувся до українців із важливим застереженням - за його словами, якщо громадяни не будуть дотримуватися правил карантину, до 25 жовтня кількість випадків зараження в Україіні досягне 360 тисяч. Про це він повідомив під час наради щодо питання прогнозування поширення COVID19 в Україні. Варто звернути увагу на те, що також були обговорені питання адаптації стратегії протидії епідемії COVID-19 в осінній період, зокрема в контексті початку нового навчального року в закладах середньої та вищої освіти і проведення виборів до місцевих рад 25 жовтня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт РНБО.

За словами Олексія Данілова, за результатами проведеного за допомогою програмно-апаратного комплексу "СОТА" моніторингу можна спрогнозувати суттєве зростання кількості нових випадків інфікування, якщо громадяни не дотримуватимуться правил карантину.

"Станом на 25 жовтня, за песимістичним сценарієм, ми будемо мати 360 тис. випадків зараження, і ми маємо бути до цього готові", - підкреслив Олексій Данілов.

Окрім того, він зазначив, щоу зв’язку із початком нового навчального року та активізацією виборчого процесу необхідно організувати моніторинг динаміки соціальних контактів хворих на коронавірусну хворобу у період з 29 серпня дня до 10 вересня 2020 року.

Очільник Кабміну Денис Шмигаль звернув увагу присутніх на те, що епідемія в усьому світі відбувається хвилеподібно. За його словами, деякі країни заявляли про спад епідемії, але швидко отримали новий спалах захворюваності.

"Тому Україна має бути готова до розвитку ситуації за усіма сценаріями", - заявив глава уряду.

На переконання секретаря РНБО, зважаючи на умови загострення епідемічної ситуації, "вибори 25 жовтня будуть одними з найскладніших за весь період незалежності".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко виступив з неочікуваним попередженням — він заявив, що в МОЗ допускають повернення України до жорсткого карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?