У Зеленського різко відреагували на безсоромну витівку Путіна - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського різко відреагували на безсоромну витівку Путіна - що сталося

У Зеленського різко відреагували на безсоромну витівку Путіна - що сталося
Джерело:  online.ua

27 серпня російський президент Володимир Путін зважився на нову провокацію проти України та несподівано для всіх прибув до анексованого Криму. Очільник Кремля відкрив автомобільний рух "збудованими ділянками федеральної траси "Таврида". Не важко здогадатися, що без традиційної клоунади не обійшлося: як і під час відкриття Кримського мосту — Путін сів за кермо та проїхався частиною новозбудованої траси на автомобілі. На всі ці кроки російського президента миттєво відреагував офіційний Київ. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із черговим неузгодженим з Україною візитом президента Російської Федерації Володимира Путіна до тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим та Севастополя, який розпочався 27 серпня 2020 року. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС України.

"Україна продовжує розглядати цей візит, як і усі попередні поїздки російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м.Севастополь, як грубе порушення російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічне і демонстративне нехтування російською стороною загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН, зобов’язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна та Російська Федерація", - заявляє команда українського лідера Володимира Зеленського.

В МЗС України звернули увагу на те, що будівництво дороги, як і будь-які інші дії проросійської влади, жодним чином не можуть змінити конституційно закріплений статус Автономної Республіки Крим та міста Севастополь як невід’ємної частини території України в її міжнародно визнаних кордонах".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, неочікувано для всіх повідомив, що вже зміг домовитися з очільником Кремля Володимиром Путіним про рефінансування білоруського боргу на 1 мільярд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?