Це небезпечно - Пентагон б'є на сполох через дії Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Це небезпечно - Пентагон б'є на сполох через дії Росії

Це небезпечно - Пентагон б'є на сполох через дії Росії
Джерело:  online.ua

В Пентагоні оперативно відреагували на новий скандал, спровокований Росією. Міністерство оборони США жорстко розкритикувало російських військових за "навмисну провокаційну і агресивну поведінку" після зіткнення американської та російської бронетехніки на сході Сирії. Як відомо, нещодавно в соціальних мережах опублікували відео цього резонансного інциденту - видно, як росіяни на БТР і бронеавтомобілі переслідували патруль армії США і заблокували його. На відео також видно вертоліт на малій висоті, ймовірно, також російський. Згодом медіа США поширили інформацію, що американці отримали струс мозку та травми, які притаманні ДТП, але ніхто серйозно не постраждав. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"Російські сили порушили наші домовленості про вирішення конфліктів у Сирії і поранили військовослужбовців США своєю навмисно провокаційною і агресивною поведінкою", - "Ми повідомили росіянам, що їх поведінка була небезпечною і неприйнятною. Ми очікуємо повернення до рутинного і професійного вирішення конфліктів в Сирії і залишаємо за собою право енергійно захищати наші сили щоразу, коли їм загрожуватиме небезпека", - наголосив речник Пентагону Джонатан Хоффман.

 Після цього Міністерство оборони РФ традиційно накинулося із звинуваченнями на американських військових через "порушення домовленостей і спробу блокувати патруль російської військової поліції в Сирії". Офіційна Москва цинічно зазначила, що у відповідь військова поліція РФ вжила "необхідних заходів щодо запобігання інциденту і подальшого виконання поставленого завдання".

Нагадаємо, що 25 серпня бронеавтомобіль Штатів в Сирії наздогнали і протаранили росіяни на бронетранспортері - в результаті атаки травми отримали сім американських військових. Інцидент трапився на північно-східній ділянці країни біля селища Дайрік, де зазвичай немає російських патрулів.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Вашингтон має намір детально дослідити усі інциденти, які пов’язують з НЛО. Для цього розслідування в Пентагоні сформують спеціальну групу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?