Санкції щодо Білорусі - що готує Україна проти Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Санкції щодо Білорусі - що готує Україна проти Лукашенка

Санкції щодо Білорусі - що готує Україна проти Лукашенка
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ готовий вводити санкції проти білоруського режиму Олександра Лукашенка. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкрив план дій українського уряду в цьому питанні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг дипломата 28 серпня.

За його словами, приводом для жорсткої реакції стане у такому випадку фальсифікація президентських виборів та насилля у відношенні білорусів-протестувальників.

"Що стосується санкцій ЄС. То ми поки що не бачили остаточно затверджених санкційних заходів. Але ми вже приєдналися до попередньої заяви ЄС з цього приводу і це свідчить, що загалом ми поділяємо його політику та підходи, тому коли ми побачимо санкційне рішення ЄС, будемо ухвалювати і свої відповідні рішення з цього питання", - пояснив Кулеба.

Він нагадав, що голосування 9 серпня в республіці не відповідало жодним стандартам демократії, якими користуються у світі.

"Ми вважаємо, що комплексно процес виборів мав суттєві недоліки і не відповідав загальним стандартам", - заявив міністр.

Нагадаємо, ввечері 9 серпня Центрвиборчком оголосив про попередню перемогу Лукашенка з 80% голосів, його опонентка Світлана Тихановська отримала буцімто близько 10%. Це обурило виборців, почалися процеси, які розтягнулися на тижні та спричинили фактично суспільно-політичну кризу.

Влада намагалася з жорстокістю придушити протести, однак відмовилася від своїх планів. Перші дні акцій стали найбільш резонансними, оскільки силовики затримали тисячі людей, які опинилися на волі лише кілька діб потому.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві закордонних справ розкрили офіційну позицію щодо Білорусі на тлі останніх подій. Наразі відносини Києва та Мінська поставлені на "паузу". Утім, це не говорить про розрив дипломатичних процесів. Офіційне пояснення Дмитра Кулеби — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?