У Зеленського нарешті відповіли на зухвалі звинувачення Путіна - усі деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті відповіли на зухвалі звинувачення Путіна - усі деталі

У Зеленського нарешті відповіли на зухвалі звинувачення Путіна - усі деталі
Джерело:  online.ua

27 серпня російський президент Володимир Путін накинувся на офіційний Київ з новими безсоромними звинуваченнями - він почав стверджувати, що резонансний інцидент у Білорусі, пов’язаний з бойовиками Вагнера, влаштували українські спецслужби. На переконання очільника Кремля, найманців хотіли використати як "ймовірну ударну силу" напередодні президентських виборів у Білорусі. На звинувачення Володимира Путіна зразу ж відреагував член команди Володимира Зеленського та глава МЗС України Дмитро Кулеба - український дипломат наголосив, що офіційний Київ не втручається у внутрішні справи Білорусі. Про це він заявив під час онлайн-брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Це акція спецслужб. Людей втемну використали для того, щоб перемістити на територію Білорусії, поставили перед ними абсолютно легальні цілі. Вони повинні були, як їм сказали, виїхати в будь-яку країну для абсолютно легальної роботи... Насправді їх затягли на територію Білорусії й представили в якості можливої ударної сили для розгойдування ситуації в ході передвиборчої кампанії, що абсолютно не відповідало дійсності", — заявив нещодавно Володимир Путін.

Очільник українського МЗС наголосив, що заявами про вагнерівців офіційна Москва намагається виправдати своє втручання у ситуацію Білорусі. Окрім того, він звернув увагу на те, що в Кремлі дуже часто говорять про те, що необхідно надіслати своїх фахівців і правохоронців до Білорусі. Тобто, на переконання Дмитра Кулеби, російський президент намагається виправдати свою непристойну поведінку і показати, що не він один втручається у справи Білорусі.

"Хочу ще раз вас запевнити, що Україна не втручалася, не втручається і не буде втручатися у внутрішні справи сусідньої Білорусі", - заявив член команди Володимира Зеленського.

Також Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що офіційний Київ не розриває відносини з Білоруссю й не планує цього робити.

"Але ми не розриваємо відносини. Ми ставимо на паузу підготовку офіційних зустрічей... Білоруський посол продовжує свої функції в Україні", — підкреслив український дипломат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Литва попередила про новий підступний план Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?