Зупиніть їх - Ізраїль просить Україну про термінову допомогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Зупиніть їх - Ізраїль просить Україну про термінову допомогу

Зупиніть їх - Ізраїль просить Україну про термінову допомогу

28 серпня офіційно стало відомо, що команда очільника Кабінету міністрів України Дениса Шмигаля отримала письмові звернення від Ізраїлю з терміновим проханням про допомогу. В уряді наголосили, що однією з епідемічних причин для запровадження обмежень на в’їзд іноземців в нашу країні стало заплановане святкування хасидами свята Рош ха-Шана, проти якого також виступає влада Ізраїлю. Наголошується, що саме вона активно закликає офіційний Київ зупинити паломників, аби не допустити нового спалаху коронавірусу. Такими даними поділився представник КМУ, що спілкувався на умовах анонімності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

Джерело наголошує, що рішення обмежити в’їзд іноземців ухвалене з епідемічних міркувань.

"Причина цих обмежень – звісно ж, коронавірус", - кажуть в уряді.

Також співрозмовник ЗМІ визнав, що серед цих епідемічних загроз був також запланований приїзд до Умані великої кількості хасидів.

"Вересень – це місяць святкування Рош ха-Шана в Умані", - наголосило джерело видання.

Представник уряду також додав, що команда Дениса Шмигаля має письмові звернення з Ізраїлю з проханням зупинити паломників.

"Ми отримали лист від професора Ронні Гамзу, координатора по боротьбі з коронавірусом Держави Ізраїль, у якому він просить український уряд, цитую, застосувати заборону святкування (свята Рош ха-Шан) цього року, як частину глобальних зусиль для того, щоби зупинити цю жахливу пандемію", - розповів співрозмовник.

За його словами, лист, який продемонстрував посадовець, був спрямований на ім’я прем’єра Дениса Шмигаля. Варто звернути увагу на те, що згаданий Ронні Гамзу є посадовцем системи охорони здоров’я Ізраїля.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно секретар РНБО України Олексій Данілов озвучив тривожне попередження — він наголосив: якщо українці не будуть дотримуватися правил карантину, до 25 жовтня кількість випадків зараження коронавірусом досягне 360 тисяч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?