Вражаючі результати - Ілон Маск здивував весь світ приголомшливим винаходом
Категорія
Технології
Дата публікації

Вражаючі результати - Ілон Маск здивував весь світ приголомшливим винаходом

Вражаючі результати - Ілон Маск здивував весь світ приголомшливим винаходом
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий винахідник і бізнесмен Ілон Маск, як і обіцяв, показав всьому світу чіп, який він пропонує імплантувати в голову людей для налагодження прямого зв'язку між комп'ютером і мозком. Напередодні він продемонстрував свиню з електронним чіпом, імплантованим безпосередньо в її мозок. Мільярдер назвав свій винахід "фітнес-браслетом в черепі". Він стверджує, що з його допомогою можна не тільки відслідковувати сигнали мозку в реальному часі, а й успішно лікувати ряд неврологічних захворювань. Як пройшла презентація імпланта-чіпа Neuralink і що продемонстрував Ілон Маск світу, можна подивитися у відео, яке опубліковано на YouTube-каналі компанії, передає ONLINE.UA.

Під час заходу Маск показав, як працюють мозкові чіпи на прикладі свиней. Для експерименту він використовував трьох тварин - в однієї свині, на прізвисько Гертруда, був встановлений чіп перед презентацією, в іншої свині на прізвисько Дорсі чіп був встановлений раніше, але його пізніше зняли, а у третій свині чіпа не було ніколи. На прикладі Гертруди винахідник показав, як чіп передає дані про всі сплески мозкової активності тварини навіть в той момент, коли вона просто нюхала землю. На прикладі Дорсі Маск продемонстрував, що людина зможе відмовитися від чіпа в будь-який момент і залишиться після цього "здоровою і щасливою".

"Свині дуже схожі на людей. Якщо ми збираємося розбиратися в речах для людей, то свині - хороший вибір. Якщо пристрій працює в свині, то це добра ознака того, що пристрій надійний для людей", - прокоментував Маск успішне випробування своїх чіпів на тваринах.

Винахідник пояснив, що чіп імплантується в мозок за допомогою дроту, який в десять разів тонші людської волосини. За його словами, установка такого чіпа людині займе менше години - нею в майбутньому буде займатися спеціальний робот, який поки ще перебуває в розробці. Імплант буде абсолютно непомітний на голові, від його впровадження, за твердженням Маска, залишиться лише невеликий шрам.

"У мене зараз міг би бути встановлений чіп Neuralink, а ви б навіть не знали. Може бути, я вже чипований", - пожартував Маск під час презентації.

Мільярдер пояснив, що за допомогою мозкових чіпів можна буде контролювати рівень гормонів у людей, а також знімати тривогу і посилювати концентрацію мозку при важливих роздумах. Пристрій також дозволить користувачеві стимулювати вивільнення окситоцину, серотоніну та інших хімічних речовин. За допомогою імплантів Маск намір вирішити проблеми і з низкою неврологічних недуг, від яких в тій чи іншій мірі страждає велика частина населення планети. Серед них - втрата пам'яті, слуху та зору, параліч, депресія, безсоння, сильні болі, напади, залежність, інсульти і пошкодження мозку.

Виробництво чіпів Маск планує завершити протягом року. За його планом, імплант буде встановлюється під кістки черепа, а з мозком з'єднуватися за допомогою електродів. Після цієї процедури чіп зможе виконувати функції людського органа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Маск нарешті назвав точні терміни появи Full Self-Driving- автопілота Tesla п'ятого рівня, який дозволить водієві взагалі не стежити за дорогою. На думку винахідника, технологія стане доступною обмеженому числу клієнтів компанії вже протягом 6-10 тижнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?