Північний потік-2: Путін завдає потужного удару у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Північний потік-2: Путін завдає потужного удару у відповідь

Північний потік-2: Путін завдає потужного удару у відповідь
Джерело:  online.ua

Команда президента РФ Володимира Путіна робить все можливе, аби отримати можливість добудувати Північний потік-2 - так, 31 серпня офіційно стало відомо, що російський "Газпром" оскаржив у суді штраф польського регулятора у справі, пов’язаній зі скандальним газопроводом. Згідно з останніми даними, "Газпром" 24 серпня подав апеляцію до польського суду на рішення польського антимонопольного регулятора UOKiK про штраф на 48 млн євро у справі, пов’язаній з будівництвом Північного потоку-2. Як уже зазначалося раніше,  на початку місяця Польське Управління із захисту конкуренції і споживачів (UOKiK) оштрафувало "Газпром" на 213 мільйонів злотих (понад 48 млн євро) через відсутність співпраці під час антимонопольного розслідування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Справа стосується розгляду у справі будівництва газопроводу Північний потік-2. У 2018 році UOKiK звинувачувала шість компаній у фінансуванні будівництва без необхідного юридичного дозволу. Це підприємства, що входять в міжнародні групи компаній: "Газпром", Engie (Швейцарія), Uniper, OMV, Shell і Wintershall (всі - Нідерланди)", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що ще на початку поточного року UOKiK звернувся до "Газпрому" з вимогою надати документи, що мають відношення до справи. Мовилося про контракти, укладені дочірньою компанією "Газпрому" з іншими компаніями, які фінансують будівництво Північного потоку-2. В Польщі поскаржилися, що "Газпром" кілька разів відмовлявся надавати документи. Російська компанія заявила, що регулятор у межах розслідування попросив надати інформацію, яка не пов’язана з предметом розслідування.

"ПАТ "Газпром" у своїй відповіді попросило UOKiK надати обґрунтування правомірності запиту такої інформації, але не отримало його", - відповіли в Росії.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Суд Європейського Союзу виніс рішення про те, що російський газопровід Північний потік-2 має діяти відповідно до регулювання ЄС і не має права на виняток.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що німецький партнер "Газпрому"  прогнозує абсолютний провал проєкту Північний потік-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?