Лукашенко несподівано публічно визнав свою головну помилку - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко несподівано публічно визнав свою головну помилку - перші подробиці

Лукашенко несподівано публічно визнав свою головну помилку - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, здивував світ неочікуваним зізнанням - обговорюючи роботу судів і суспільне життя, скандальний політик раптово визнав, що в країні необхідно побудувати систему, яка б не була зав'язана на президенті. Він також звернув увагу на те, що "зараз дуже багато розмов про те, що треба якимось чином перевлаштувати суспільно-політичну систему в Білорусі, змінити ситуацію в країні". За словами Лукашенка, наразі триває робота вже над третім варіантом Конституції Білорусі, і попросив голову Верховного суду підключитися до цієї роботи. Про це диктатор повідомив під час зустрічі з очільником Верховного суду РБ Валентином Сукалом, передає ONLINE.UA з посиланням на БелТА.

 "... Я вважаю, що, незважаючи на те, що у нас дещо авторитарна система устрою суспільного життя, проте, президент оберігає і охороняє суди. Але це особистісний момент, а треба зробити так, щоб працювала система, яка не зав'язана на особистості, в тому числі Лукашенкові. Тому, я думаю, в новій Конституції ми гідно відобразимо систему устрою наших судів, виходячи з нашого з вами досвіду роботи за останню чверть століття. Але відповідально: вносьте пропозицію - розпишіться за цю пропозицію", - наголосив президент Білорусі.

Варто звернути увагу на те, що після президентських виборів у Білорусі, з 9 серпня, не вщухають масштабні мітинги проти оголошеної перемоги на них Олександра Лукашенка, який залишається на чолі країни вже 26 років. Як відомо, ЦВК республіки оголосила вибори дійсними, Верховний суд РБ відмовив трьом екскандидатам у президенти в задоволенні скарг за результатами виборів, хоча було представлено тисячі документів, які підтверджують систематичні порушення, допущені від початку кампанії і до дня голосування. ОМОН продовжує свавілля проти білорусів: затримано близько 7 тисяч осіб. За попередніми даними під час акцій протесту загинуло від 4 до 6 людей. 30 серпня у Мінську та низці інших міст Білорусі пройшли багатотисячні акції протесту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 31 серпня Литва, Латвія і Естонія офіційно повідомлять про введення санкцій щодо близько 30 білоруських чиновників, в тому числі чинного президента країни Александра Лукашенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?