Росія готова допомогти - в Кремлі виступили з гучною заявою про Білорусь
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія готова допомогти - в Кремлі виступили з гучною заявою про Білорусь

Росія готова допомогти - в Кремлі виступили з гучною заявою про Білорусь
Джерело:  online.ua

Незважаючи на регулярні запевнення команди російського президента Володимира Путіна про невтручання Москви у внутрішні справи Білорусі, в російському впливі на ситуацію ніхто не сумнівається. Це підтверджують не тільки постійні дзвінки і прохання про допомогу в.о. президента Білорусі Олександра Лукашенка Путіну, а й офіційні заяви російської влади про те, що російська сторона готова зробити все можливе, щоб "допомогти" у врегулюванні ситуації в Білорусі - для цього, до речі, в РФ вже сформований резерв із співробітників правоохоронних органів, який підготовули для надання "допомоги" Мінську. 31 серпня на брифінгу журналістам спікер Кремля Дмитро Пєсков в черговий раз підтвердив, що Москва за потреби відправить російських силовиків в Білорусь і для цього Путіну не потрібна згода Ради Федерації, так як це "зобов'язання РФ, які були ратифіковані парламентом", передає ONLINE.UA.

"В даний час промови про використання цього резерву не йде. Президент також всіляко підкреслював, що мова йде тільки про крайній ситуації, про ситуацію, коли екстремістські елементи перейдуть до прямої дестабілізації. Але зараз ми бачимо, що стан справ під контролем, і тому зараз немає сенсу говорити про це. Якщо ж російська допомога буде потрібна, то для цього не потрібно буде згода Ради федерації - це зобов'язання РФ, які були ратифіковані парламентом", - відповів Пєсков на запитання, чи буде Путін звертатися до Ради Федерації за дозволом на використання силового резерву в Білорусі.

При цьому спікер Кремля не виключив, що Росія поділиться з Білоруссю своїм "свіжим, досить багатим і експертним" досвідом внесення змін до Конституції. Але поки, за словами Пєскова, офіційний Мінськ за допомогою такого роду до Москви не звертався.

Росіяни масово коментують готовність Путіна відправити до Білорусі російських силовиків. Вони вважають, що це буде початком окупації білоруських територій, що принесе громадянам РФ чергові проблеми.

"Це буде останній цвях в труну путінського режиму, але він може на це піти; Віримо, ага. Ну як би і Крим ніхто не збирався анексувати, в усьому винні "сили самооборони Криму" і проведений там оккупендум; Згідно договору з ОДКБ військова допомога надається в разі зовнішньої загрози. Тепер Лукашенко доведеться влаштувати провокацію в стилі 2010 з биттям скла і Путін швидко проведе окупацію", - коментують ситуацію росіяни в соцмережах, допускаючи, що відразу ж після "допомоги" Росії Білорусь виявиться окупованою, на що послідує жорстка реакція всього світу.

Важливо відзначити, що сам Лукашенко вже заговорив про зміну Конституції Білорусі. Він, що зараз вона авторітарна і зав'язана на президенті. При цьому він відкинув пропозицію опозиції повернутися до варіанту закону 1994 року.

Нагадаємо, напередодні Путін і Лукашенко провели чергові телефонні переговори. Вони обговорили ситуацію в Білорусі і домовилися про зустріч в Москві незабаром. У Кремлі вже підтвердили, що Путін і Лукашенко зустрінуться протягом двох тижнів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ексглава МЗС України Павло Клімкін впевнений, що за всіма заявами Кремля про Білорусь криється черговий підступний план- Путін зараз користується неадекватністю Лукашенко, щоб поставити в Білорусі проросійську частину опозиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?