З 1 вересня - ПФУ повідомив чудові новини пенсіонерам
Категорія
Економіка
Дата публікації

З 1 вересня - ПФУ повідомив чудові новини пенсіонерам

З 1 вересня - ПФУ повідомив чудові новини пенсіонерам
Джерело:  online.ua

З 1 вересня 2020 року мінімальна зарплата в Україні збільшується з 4723 грн до 5000 гривень. Відповідний указ вже підписав український глава Володимир Зеленський. У зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати в Україні виростуть і пенсії. У ПФУ пояснили, хто буде отримувати більше і на скільки збільшаться виплати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Пенсійного Фонду України.

Пенсії підвищать для непрацюючих пенсіонерів, які досягли 65 років і які мають страховий стаж - 35 років для чоловіків і 30 років для жінок. Мінімальний розмір пенсій для українців з повним трудовим стажем складається 40% від встановленої в країні мінімальної зарплати, а значить виплати збільшаться з 1889,2 грн до 2000 грн. Виплати вже перерахували для 1,6 млн пенсіонерів.

"Пенсію в нових розмірах почнуть отримувати з вересня 2020 року. Для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності", - відзначили в Пенсійному фонді України.

Важливо нагадати, що з 1 липня 2020 року в Україні на 91 гривню збільшився прожитковий мінімум до 2118 грн. Через це соціальні виплати, які до нього прив'язані, зросли - це пенсії, допомоги по безробіттю, допомоги на дітей, зарплати і аліменти. Втім, це не останнє підвищення в 2020 році. З 1 грудня 2020 року прожитковий мінімум зросте до 2189 гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін планує підвищити пенсії українцям віком 75+ років вже в 2021 році. При цьому уряд обіцяє, що вже з січня мінімальна пенсійна виплата в Україні підвищиться до 2400 грн, а з липня - до 2600 грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?