Туреччина публічно присоромила команду Путіна через Україну - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина публічно присоромила команду Путіна через Україну - що сталося

Туреччина публічно присоромила команду Путіна через Україну - що сталося
Джерело:  online.ua

Команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана нарешті відреагувала на серію обшуків у домівках кримських татар, які організувала проросійська влада в окупованому Криму 31 серпня. У заяві МЗС Туреччини наголошується, що влада країни дуже стурбована з приводу останніх подій. За словами турецьких дипломатів, "це останній приклад систематичних утисків і залякування проти кримських татар, що розпочалися після незаконної та нелегітимної анексії Криму у 2014 році". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС Туреччини.

"Туреччина продовжить підтримувати кримських татар, братній народ, які захищали їхні права та інтереси у мирний спосіб і намагаються бути почутими через демократичні інструменти", - йдеться в повідомленні.

Як уже повідомлялося раніше, проросійська влада Криму прийшла з обшуками до помешкань кримських татар у Нижньогірському й Радянському районах Криму, а також у Судаку. Окрім того, зазначається, що після обшуків чотирьох кримських татар – Айдера Кадирова, Айдера Аблякімова, Рідвана Умерова та Енвера Топчі – затримали і повезли в Управління ФСБ у Сімферополі.

Варто звернути увагу на те, що прокуратура Криму на материковій частині України уже встигла відкрити кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості житла під час проведення незаконних обшуків у будинках кримських татар (ч. 2 ст. 162 КК України). Міністерство закордонних справ также виступило з нищівною заявою проти витівок Кремля в окупованому Криму. Офіційний Київ оголосив "рішучий протест" через обшуки в кримських татар, які почалися вранці 31 серпня.

Що важливо розуміти, нещодавно, під час свого візиту до Києва на початку липня, глава Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу публічно пообіцяв, що офіційна Анкара ніколи не визнає незаконну анексію Криму Російською Федерацією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 27 серпня російський президент Володимир Путін зважився на нову провокацію проти України та несподівано для всіх прибув до анексованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?