Це неадекватно - Путін знову зганьбився на міжнародній арені
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неадекватно - Путін знову зганьбився на міжнародній арені

Це неадекватно - Путін знову зганьбився на міжнародній арені
Джерело:  online.ua

6 серпня міжнародну спільноту сколихнув новий гучний скандал, коли офіційно стало відомо, що Словаччина ухвалила рішення вислати трьох громадян РФ, які працювали в країні в якості розвідників під дипломатичним прикриттям. Варто звернути увагу на те, що висилці російської "дипломатичної" трійки передувало кілька серйозних висновків про її діяльність на службі у російських спецслужб. Анонімні джерела, близькі до силовиків, запевняють, що це були "розвідники з дипломатичним паспортом", що є поширеним способом прикриття російських агентів. Вже 31 серпня  команда очільника Кремля Володимира Путіна вирішила вислати трьох співробітників посольства Словаччини в Москві у відповідь на висилку трьох своїх дипломатів. Вже 1 вересня очільник МЗС Словаччини Іван Корчок заявив, що висилка Москвою трьох словацьких дипломатів була очікуваною, але неадекватною реакцією. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  видання Parlamentne Listy.

На думку дипломата, реакція офіційної Москви не була відповідальною.

"Я підкреслюю, що Словацька Республіка направляє на дипломатичні пости дипломатів, роль яких полягає виключно в тому, щоб прагнути до розвитку двосторонніх відносин і співпраці з Російською Федерацією. У цій царині я бажаю кращих новин і позитивних результатів у майбутньому, які будуть досягнуті на основі суворого дотримання Віденської конвенції про дипломатичні зносини", - наголосив Іван Корчок.

Нагадаємо, нещодавно також офіційно стало відомо, що Міністерство закордонних справ Норвегії ухвалило рішення негайно вислати з країни російського дипломата, який проводив зустрічі із затриманим раніше шпигуном. МЗС Норвегії зважилося на цей крок після того, як затриманий раніше Харшарн Сінгх Татгар заявив на допиті, що передав інформацію та отримав гроші від російського дипломата.  Як уже згадувалося раніше, Татгар був заарештований під час зустрічі з російським дипломатом у піцерії в Осло.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана нарешті відреагувала на серію обшуків у домівках кримських татар, які організувала проросійська влада в окупованому Криму 31 серпня. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?