Головна суперниця Лукашенка виступила з неоднозначною заявою про окупований Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Головна суперниця Лукашенка виступила з неоднозначною заявою про окупований Крим

Головна суперниця Лукашенка виступила з неоднозначною заявою про окупований Крим
Джерело:  online.ua

Головна суперниця Олександра Лукашенка та очільниця білоруської опозиції Світлана Тихановська виступила з новою заявою про анексований Крим - вона наголосила, що окупований Росією півострів Крим відійшов іншій державі з порушенням міжнародних законів. Що важливо розуміти, нещодавно в інтерв'ю виданню Meduza Тихановська ухилилася від питання про Крим, проте згодом сказала, що "юридично Крим український, а фактично — російський". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на LRT.

"Коли я була претендентом в кандидати, або кандидатом у президенти, я озвучувала позицію, яка у нас прийнята в Білорусі, що Крим "de jure" український, а "de facto" - російський. Ми ж розуміємо, що існують міжнародні закони, і що Крим відійшов іншій державі всупереч цим законам. Але знову ж таки у нас завдання стоїть - розібратися з ситуацією в Білорусі, те, що хвилює наш народ, це нові, чесні вибори. Ситуація з Кримом дуже складна, і у білорусів різні погляди на це питання, і ми б не хотіли, щоб це питання якось роз'єднувало нас", - заявила Світлана Тихановська.

Варто звернути увагу на те, що Світлана Тихановська - дружина політв'язня і блогера Сергія Тихановського. 19 липня вона офіційно повідомила, що вивезла дітей із Білорусі до Євросоюзу. За її словами, вона брала участь у виборчій кампанії, замінивши свого арештованого чоловіка. Що важливо розуміти, навколо Тихановської об'єдналися опозиційні сили країни. На підтримку кандидатки тисячі громадян по всій Білорусі вийшли на мітинги.

30 серпня стало відомо, що Тихановська хоче почати діалог з Олександром Лукашенко, виконуючим обов’язки президента Білорусі. Влада Євросоюзу заявила про готовність підтримати ці переговори. А 31 серпня стало відомо, що Тихановська домоглася виступу в РБ ООН по відеозв’язку на засіданні 4 вересня. Це стало можливим завдяки запрошенню Естонії, яка зараз входить до складу відповідального за підтримання міжнародного миру та безпеки органу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко нарешті розповів про свої плани з Володимиром Путіним щодо Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?