Польща накинулася із резонансними звинуваченнями на Україну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща накинулася із резонансними звинуваченнями на Україну - що сталося

Польща накинулася із резонансними звинуваченнями на Україну - що сталося
Джерело:  online.ua

Посол Польщі Бартош Ціхоцький 31 серпня невідкладно звернувся з листом до очільника Бродівської районної державної адміністрації Оксани Прокопець, висловивши рішучий протест проти відкриття в Гуті Пеняцькій, що на Львівщині, меморіальної таблиці з написом "бандити з Армії Крайової". Варто звернути увагу на те, що про встановлення меморіальної таблиці українцям, загиблим у Гуті Пеняцькій, стало відомо з публікацій у неділю Червоноградської міської організації ВО "Свобода". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на польське видання Onet.

В одній із публікацій, зокрема, цитується військовий капелан Михайло Греділь, який стверджує, що "ми занадто толерантні до своїх ворогів". Польський посол у своєму листі до Прокопець висловив "рішучий протест" і обурення проти дій "Свободи" та наголосив, що очікує негайних кроків з "припинення на території, що є під порядкуванням Бродівської райдержадміністрації, демонстрації ненависті і зневаги до тих, хто вже постраждав і не може вимагати правосуддя".

Посол запитав главу Бродівської РДА, чи давало підлегле їй відомство дозвіл на зведення цього пам'ятника, "зокрема, з оманливою і образливою таблицею".

"Я вірив і досі вірю, що Гута Пеняцька може стати місцем відбудови процесу примирення між поляками і українцями, але я бачу, що в Україні є кола, які турбує кожен крок у правильному напрямку і, які хотіли б з незрозумілих для мене причин скасувати кожен позитивний процес, недавно ініційований президентами Анджеєм Дудою і Володимиром Зеленським", - підкреслив польський посол.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно президент Білорусі, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, Олександр Лукашенко звинуватив Польщу в намірі захопити один з білоруських регіонів, чим виправдав несподіване перекидання військ на захід. Офіційна Варшава миттєво відреагувала на витівку диктатора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?