Терпіти не будемо - на міжнародній арені спалахнув новий конфлікт
Категорія
Світ
Дата публікації

Терпіти не будемо - на міжнародній арені спалахнув новий конфлікт

Терпіти не будемо - на міжнародній арені спалахнув новий конфлікт
Джерело:  online.ua

1 вересня міжнародну спільноту сколихнув новий резонансний скандал - стало відомо, що влада Австрії запідозрила Туреччину у шпигунстві після затримання в країні ймовірного шпигуна, що стежив за критиками турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана в альпійській країні. Про затримання під час пресконференції заявив очільник МВС країни Карл Негаммер. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на австрійське видання Die Presse.

"В Австрії немає місця турецькому шпигунству. Повинно бути ясно, що ми не потерпимо такого підходу", - заявив Негаммер.

Окрім того, він звернув увагу на те, що Австрія планує дипломатичні кроки у зв’язку з затриманням. А судова влада висуне звинувачення в шпигунстві. Варто зазначити, що ймовірний шпигун був виявлений кілька тижнів тому в ході розслідування заворушень між курдськими і турецькими націоналістичними демонстрантами в Відні. Також зазначається, що ця особа раніше була заарештована в Туреччині і турецькі спецслужби намагалися залучити її в ролі інформатора, щоб шпигувати за співвітчизниками в Австрії. В обмін її відпустили на свободу. Стверджується, що ця людина дала відповідні свідчення. Цілком можливо, що затримана особа - жінка. Більш детальна інформація про неї не розголошується.

Австрійське інформаційне агентство APA повідомило, що Негаммер також поінформував федерального міністра внутрішніх справ Німеччини Горста Зеєгофера про шпигунську справу. Австрійський міністр на це відповів, що обидві країни повинні разом боротися в Європі проти впливу Анкари.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана оперативно відреагувала на серію обшуків у домівках кримських татар, які організувала проросійська влада в окупованому Криму 31 серпня. В МЗС Туреччини жорстко розкритикували дії окупантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?