Соцмережі б'ють на сполох через нову екологічну катаcтрофу на Чорному морі - що сталося
Категорія
Події
Дата публікації

Соцмережі б'ють на сполох через нову екологічну катаcтрофу на Чорному морі - що сталося

Соцмережі б'ють на сполох через нову екологічну катаcтрофу на Чорному морі - що сталося
Джерело:  online.ua

На березі Чорного моря знайшли місце масової загибелі птахів, що може вказувати на небезпечну екологічну ситуацію. Інцидент стався в районі населеного пункту Лугове на Миколаївщині. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію у Facebook жінки, що відпочивала у згаданій локації.

За її словами, вона помітила мертвих чорних бакланів та "підозрілу піну".

"Пройшлася хвилин 5 уздовж берега, нарахувала 8 штук. Чоловік бачив як один баклан прилетів, пройшовся між трупами своїх побратимів і впав поряд. Все це сталося за годину", - наголосила вона.

Користувачка соцмереж висловила жаль щодо загибелі птахів та сумнів щодо безпеки купання у такій воді.

"Поговорила з адміністратором пляжу, каже, ймовірно, це скинули хімію з якогось судна. Уже не перший раз, хоча до такого ще не доходило. Викликала поліцію, задокументували інцидент, склали протокол. Передали справу до слідчого комітету. Чекаю оперативну службу. Птахів зібрали, також взяли зразок води, будемо наполягати на експертизі", - додала вона.

Вона пізніше оновила пост — на місці побувала оперативно-слідча група, яка оформила протокол та забрала усі тіла птахів для експертизи.

Нагадаємо, це не перший екологічний інцидент на Чорному морі, що має резонанс в Україні. Неподалік від Одеси довгі місяці знаходився танкер Delfi, який становив загрозу для оточення. Лише минулого серпня після чисельних спроб судно підійняли — його ремонтуватимуть і транспортуватимуть.

Як повідомляв ONLINE.UA, український політолог Кость Бондаренко попередив про нову масштабну проблему, яку в нашій країні звикли ігнорувати, — він звернув увагу на те, що дуже багато екологічних організацій в Україні працюють на гранти, вони переймаються лише вузькими питаннями, а глобальні проблеми їх не цікавлять.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?