Кабмін терміново посилив заборону в'їзду на кордонах - у чому причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін терміново посилив заборону в'їзду на кордонах - у чому причина

Кабмін терміново посилив заборону в'їзду на кордонах - у чому причина

Український уряд провів у середу, 2 вересня, засідання, на якому ухвалив рішення щодо змін у постанову про заборону на в'їзд для іноземців. Перш за все йдеться про посилення режиму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Видання зауважило, відповідного питання не було в порядку денному Кабінету міністрів, його розглядали наживо, коли почалося обговорення проблеми.

У попередньому рішенні про заборону на відвідування України для іноземців терміном на один місяць знайшли лазівку. Його ввели для того, щоб зупинити тисячі хасидів від паломництва до Умані, оскільки епідемічна ситуація залишається напруженою.

Утім, через згаданий промах у документі окремі групи паломників зуміли перетнути кордон. У новому рішенні представники уряду прибрали можливість пересуватися Україною транзитом до 2 діб. Водночас розширено перелік родичів, які можуть прибувати до українців з-за кордону.

Окремі хасиди прибували, наприклад, до аеропорту "Бориспіль", під час паспортного контролю демонстрували квиток на рейс з "Жулян", однак прямували до Умані. Саме такі інциденти намагався припинити Кабмін.

Також на засіданні внесли третю зміну — в Україну пускатимуть лише тих осіб, які навчаються у закладах. Раніше аргументом про навчання користувалися люди, які скористалася короткотривалими курсами й перетинали таким чином кордон.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні український прем’єр-міністр Денис Шмигаль попередив про ймовірне продовження карантинних обмежень після жовтня. Поточну ситуацію з коронавірусом COVID-19 він назвав напруженою. Політик звернув увагу, не йдеться про повернення обмежень в жорсткому форматі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?