Не тільки НВО: гурт Telepopmusik представив довгоочікуваний кліп про Чорнобиль
Категорія
Культура
Дата публікації

Не тільки НВО: гурт Telepopmusik представив довгоочікуваний кліп про Чорнобиль

Не тільки НВО: гурт Telepopmusik представив довгоочікуваний кліп про Чорнобиль
Джерело:  online.ua

Після більше ніж 10 років мовчання всесвітньо відомий французький гурт Telepopmusik, який є номінантом на Ґреммі, нарешті представав свій новий довгоочікуваний альбом. Усі фанати звернули увагу на те, що титульним релізом стала пісня "Dreams" – кліп до якої розповідає про життя й мрії прип’ятчан та є частиною проєкту "Звуки Чорнобиля", до якого вже приєднались Сергій Міхалок, Олександр Чемеров, Стасік та найвідоміший бітбоксер світу – DUB FX, інформує ONLINE.UA.

"Після того, як мінісеріал HBO став хітом, аварією на ЧАЕС стало цікавиться все більше людей. Проте, палкі шанувальники серіалу іноді забувають, що Чорнобиль – це велика трагедія, яка сталася насправді, і що нам потрібно з пристойністю ставитися до неї. У відео Dreams, за підтримки ARTEFACT, ми намагалися розставити всі крапки над "i", простежуючи історію Прип'яті до, під час та після аварії. В нас вийшла зворушлива та естетична данина життям, які понівечив вибух", - прокоментував нову відеороботу учасник гурту Крістоф Етьє.

У кліпі дуету Telepopmusik можна побачити рідкісні кадри з українських архівів та простежити історію Прип'яті: від пропагандистської мрії, через вибух на Чорнобильській АЕС і до порожнечі міста Прип’ять сьогодні.

“Ми були з Крістофом в Чорнобилі ще під час першого АРТЕФАКТу у 2018 році, його тоді, як і більшість митців, вразила Зона Відчуження і наш проєкт. І сьогодні мені дуже приємно, що його враження знайшли вихід в новій роботі легендарних Telepopmusik ще й у заглавному треці альбому, першому за 10 років”, -  розповів медіа митець, автор проєкту ARTEFACT Валерій Коршунов.

На новий сингл та відеороботу гурту відреагували не тільки віддані фанати артистів, а й музичні експерти. До прикладу, відоме видання Electronic Groove зазначило, що пісня  "Dreams" стала для них справжнім сюрпризом.

“Ми всі пам'ятаємо Telepopmusik з їх легендарним 'Breathe', в епоху Moby і Massive Attack. Однак, ця нова пісня "Dreams" стала довгоочікуваним сюрпризом. Як і в 2013 році, коли Daft Punk здивував усіх нас своєю піснею «Get Lucky» за участю Найла Роджерса і Фарелла Вільямса, тут є теж саме відчуття. Від прослуховування пісні з'являється стійке розуміння високого рівня професіоналізму артистів і виняткового стандарту якості самого треку. Пісня і звучання дуже актуальні. Ситуація з релізом зрозуміла – це повернення відомої групи з новим прогресивним звучанням. І ми бачимо результат – він вражає!” –пише видання Electronic Groove.

Гурт Telepopmusik

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в мережі оприлюднили перший трейлер нового документального фільму про Чорнобильську трагедію — "Артефакт Чорнобиля".  Стрічка — розслідування катастрофи із використанням архівів радянських спецслужб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?