Навмисний підпал - штаб ООС шокував новинами про нищівні пожежі
Категорія
Події
Дата публікації

Навмисний підпал - штаб ООС шокував новинами про нищівні пожежі

Навмисний підпал - штаб ООС шокував новинами про нищівні пожежі
Джерело:  online.ua

ДСНС, військовослужбовці та МВС вже другий день бореться проти полум'я, що спалахнуло на Луганщині та Харківщині. Штаб Операції Об'єднаних сил побачив у масштабному інциденті ознаки підпалу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр командування.

За оприлюдненими даними, підрозділи ООС також беруть участь у ліквідації пожежі.

"Перші осередки загоряння було зафіксовано на рубежі Щастя-Лобачево-Лопаскіне-Трьохізбенка. Характер виникнення епіцентрів горіння та їх розповсюдження свідчить про навмисний підпал, адже вогонь з’явився відразу в кількох місцях одночасно. Завдання Об’єднаних сил – мінімізувати втрати від вогню та не допустити знищення майна місцевого населення", - наголосили у штабі.

Командування відзначило оголошення найвищого рівня пожежної небезпеки, через що залучили велику кількість особового складу разом із технікою.

"Боротьба із вогняною стихією триває. Збройні Сили України разом з представниками ДСНС та іншими підрозділами Об'єднаних сил відрізають шляхи поширення вогню на населені пункти. В районі між Станицею Луганською та Болотенним пожежу в майже 10 гектарів локалізовано. Загрози розповсюдження у напрямку населеного пункту Станиця Луганська немає", - додав штаб.

Відомо, що площа загоряння неподалік від населених пунктів Лобачеве та Лопаскіне сягає 950 гектарів.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив, що боротьба з полум’ям успішно триває станом на четвер, 3 вересня.

За оприлюдненими даними, до ліквідації пожеж залучили спеціальну авіацію, моніторинг встановив відсутність відкритого вогню. Два літали АН-32П та гелікоптер Мі-8 ДСНС не виявили загрози населеним пунктам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?