У Путіна раптово змінили позицію по Донбасу - Кремль зробив заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна раптово змінили позицію по Донбасу - Кремль зробив заяву

У Путіна раптово змінили позицію по Донбасу - Кремль зробив заяву
Джерело:  online.ua

У команді українського лідера Володимира Зеленського готуються до зустрічі країн "нормандської четвірки" на рівні помічників лідерів, яка повинна відбутися до 10 вересня. Але в Кремлі раптово заявили, що остаточна дата ще не визначена, так як для цього потрібно узгодити графіки. Речник російського президента Володимира Путіна офіційно підтвердив, що дійсно обговорюється можливість проведення такої зустрічі, але не уточнив, чи готові представники глави Кремля прийняти в ній участь в найближчі дні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Поки не можу сказати, чи погодили всі помічники свої графіки. Я знаю, що дійсно обговорюється можливість проведення такої зустрічі, але для цього необхідно узгодити графіки всіх помічників", - заявив Пєсков.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський переконаний, що нормандська зустріч на рівні лідерів нормандської четвірки за участю глави Кремля Путіна відбудеться до кінця вересня. Але ця зустріч можлива тільки після переговорів в нормандському форматі радників лідерів України, Франції, Німеччини та Росії.

Важливо відзначити, що ще в кінці липня офіційна Москва заявила, що виходить з нормандських переговорів на рівні радників лідерів держав. Тоді заступник глави адміністрації російського президента Дмитро Козак написав листа раднику лідерки ФРН Ангели Меркель з копіями для представників Франції та України, в якому назвав переговори по Донбасу на рівні радників безглуздими і запропонував від них відмовитися. Офіційний Київ тоді заявив, що поки не бачить підстав говорити про руйнування нормандського формату через цього листа і що мінський процес не буде функціонувати без нормандських зустрічей. У серпні Кремль раптово змінив позицію - в Москві несподівано почали готуватися до зустрічі країн "нормандської четвірки" на рівні помічників лідерів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді Зеленського виступили з важливою заявою щодо ОРДЛО. Представник ТКГ вважає, що Україні на майбутніх нормандських переговорах потрібно буде зробити складний вибір.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?