Хасиди в Україні - влада ухвалила нове жорстке рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Хасиди в Україні - влада ухвалила нове жорстке рішення

Хасиди в Україні - влада ухвалила нове жорстке рішення
Джерело:  online.ua

Українська влада зважилася на виконання ще однієї ініціативи, яка зупинить хасидів від відвідування Умані в умовах карантину. Міське керівництво встановить низку спеціальних пунктів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на мера Олександра Цебрія.

За його словами, пункти відстежування дотримання карантину почнуть роботу 10 вересня.

"Сьогодні на позачерговій сесії депутатами УМР було прийнято надважливе рішення для нашого міста "Про захист населення м. Умань від гострої респіраторної хвороби COVID-19 та посилення протиепідемічних заходів на території міста", - пояснив Цебрій у Facebook.

Згідно з його поясненням, у документі говориться про 5 пунктів, які виконуватимуть на згаданих об'єктах:

  • роз'яснюватимуть протиепідеміологічні заходи;

  • вимірюватимуть температуру;

  • оглядатимуть документи в людей, транспорт, речі;

  • оформлятимуть протоколи в разі порушень;

  • відстежуватимуть дотримання ізоляції за програмою "Дій вдома".

Водночас відомо, що міська влада не обмежила себе виключно такими стаціонарними пунктами. В Умані діятимуть вже найближчим часом мобільні групи, які працюватимуть у тому ж напрямку.

Нагадаємо, для зупинки паломництва хасидів з приводу Рош га-Шана уряд закрив кордони країни іноземцям.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд провів у середу, 2 вересня, засідання, на якому ухвалив рішення щодо змін у постанову про заборону на в’їзд для іноземців. Перш за все йдеться про посилення режиму.

У попередньому рішенні про заборону на відвідування України для іноземців терміном на один місяць знайшли лазівку. Паломники прибували до Умані завдяки дозволу на транзит, вони показували квиток на рейс з іншого аеропорту, однак вирушали до міста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?