Команда Зеленського жорстко поставила Лукашенка на місце після його звинувачень
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського жорстко поставила Лукашенка на місце після його звинувачень

Команда Зеленського жорстко поставила Лукашенка на місце після його звинувачень
Джерело:  online.ua

3 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним чимало країн, знову шокував провокаційною заявою про втручання іноземних держав, серед яких і Україна, у внутрішні справи його країни. Як уже зазначалося, з подібними абсурдними звинуваченнями Лукашенко виступав і раніше, після чого офіційний Київ викликав на консультації свого посла у Мінську. Цього разу у Міністерстві закордонних справ України порадили Білорусі "не шукати ворогів там, де їх нема". Це зазначається в коментарі українського дипломатичного відомства, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС.

"Вичерпна відповідь на закиди окремих політиків щодо нібито залучення України в організацію протестів у Республіці Білорусь була вчора надана міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він, зокрема, наголосив, що Україна не вела, не веде і не буде вести жодної підривної діяльності проти Білорусі", - заявили в українському відомстві.

Варто звернути увагу на те, що у зв’язку з "черговим безпідставним обвинуваченням" у втручанні у внутрішні справи Білорусі, висловленим Лукашенком, у міністерстві закликали білоруських друзів та партнерів "не піддаватися на інформаційні провокації, аби не потрапити у пастку пропаганди та фейків".

"Не треба шукати ворогів там, де їх немає", - наголосили українські дипломати.

Що важливо розуміти, 3 вересня Лукашенко зробив ще одну резонансну заяву — він розповів, що уже розгорнув практично половину своєї армії. Диктатор переконує, що ключова причина – складна ситуація на заході, на кордонах із Євросоюзом. Також Олександр Лукашенко підкреслив, що армія країни взяла під контроль кордон із Литвою та Польщею. Про це скандальний політик розповів під час зустрічі з російським прем’єром Михайлом Мішустіним.

"Ми розгорнули практично половину нашої білоруської армії. Фактично взяли під контроль західні кордони з Литвою та Польщею", - наголосив диктатор.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Михайло Мішустін офіційно повідомив про те, що Москва і Мінськ "досягли прогресу щодо майбутньої "Союзної держави".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?