Ми готові - влада України різко відповіла на погрози Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові - влада України різко відповіла на погрози Лукашенка

Ми готові - влада України різко відповіла на погрози Лукашенка
Джерело:  Gazeta.ua

3 вересня чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнають легітимним багато країн, накинувся з новими абсурдними звинуваченнями на Україну - він заявив про втручання у внутрішні справи республіки, після чого офіційний Київ викликав на консультації свого посла у Мінську. На всі скандальні заяви політика також миттєво відреагувала команда українського лідера Володимира Зеленського. Так, очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова йти на жорсткі кроки у разі "недружніх дій Білорусі". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Газета.ua".

 "Я викликав посла, аби ретельно проаналізувати перспективи відносин із Білоруссю в новій реальності. Внести конкретні пропозиції керівництву держави, як далі будувати відносини з державою-сусідом у коротко- і середньостроковій перспективі. Не виключаю, що він повернеться до Мінська. Та, якщо недружні дії Білорусі продовжуватимуться і ризики зростатимуть, ми готові йти на жорсткі кроки. Навіть далі, ніж виклик посла на консультації", - наголосив Дмитро Кулеба.

За словами українського дипломата, найнебезпечніший сценарій Білорусі для нашої держави – це зміцнення Росії. Очільник МЗС наголосив, що мовиться насамперед про те, щоб українсько-білоруський кордон не перетворився на зону вразливості.

Варто звернути увагу на те, що МЗС України також уже прокоментувало гучні звинувачення у втручанні у внутрішні справи Білорусі, які висловив виконуючий обов’язки президента Олександр Лукашенко.

"Закликаємо наших білоруських друзів та партнерів не піддаватися на інформаційні провокації, аби не потрапити у пастку пропаганди та фейків. Не треба шукати ворогів там, де їх немає", - підкреслили українські дипломати.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Олександр Лукашенко в 2014 році пропонував створити українсько-білоруський союз з собою на чолі - про це розповів європейський політик Дональд Туск. Він також пояснив, чому білоруський диктатор пропонував це зробити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?