Зеленський відсторонився від ще одного резонансного скандалу - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відсторонився від ще одного резонансного скандалу - що сталося

Зеленський відсторонився від ще одного резонансного скандалу - що сталося
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський відмовився коментувати звинувачення проти суддів Окружного адміністративного суду Києва, але взяв їх до відома - таку відповідь надали в Офісі президента України. Окрім того, там нагадали, що Конституцією нашої країни встановлено чіткий поділ влади на законодавчу, виконавчу та судову. За словами представників команди Володимира Зеленського, це вже неодноразово тлумачилося в рішеннях Конституційного Суду та пояснювалось у численних коментарях експертів-правників. В ОП підкреслюють, що з корпусом цих текстів легко ознайомитись, передає ONLINE.UA.

"Президент України, згідно з повноваженнями, які дає йому Конституція, не має права або обов'язку надавати оцінку рішенням судів чи звинуваченням проти суддів. Навіть якщо розглядати повноваження президента в межах теоретичної концепції так званих прихованих повноважень (inherent powers), не виписаних до Конституції, все одно видається сумнівною вимога до президента надавати таку оцінку. Також президент не може скасовувати дію презумпції невинуватості стосовно окремих осіб. Президент, як і будь-який громадянин у державі, може поділитися своїми враженнями щодо певної резонансної інформації, яка стосується відкритих даних кримінальних проваджень, але не більше", - йдеться в повідомленні.

В ОП наголосили, що взяли до відома всю інформацію щодо можливих порушень закону представниками судової гілки влади, а також щодо розгляду відповідних звинувачень у Вищій раді правосуддя.

Команда Зеленського також звернула увагу на те, що після зміни влади у 2019 році Національне антикорупційне бюро України одержало всю необхідну законодавчу підтримку для незалежної оперативної роботи. Також були забезпечені всі умови для функціонування Антикорупційного суду. Влада має надію, що "ця політична інвестиція дасть відповідний результат для суспільства й утвердження принципу верховенства права".

Як повідомляв ONLINE.UA, скандально відомий суддя Павло Вовк залишиться на відведеній посаді - так вирішила Вища рада правосуддя. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?