ЄС накинувся із гучними звинуваченнями на США - усі деталі конфлікту
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС накинувся із гучними звинуваченнями на США - усі деталі конфлікту

ЄС накинувся із гучними звинуваченнями на США - усі деталі конфлікту
Джерело:  online.ua

Європейський Союз розніс вщент нове рішення команди очільника Білого дому Дональда Трампа - так, ЄС назвав запроваджені Штатами санкції проти співробітників Міжнародного кримінального суду (МКС), в тому числі прокурора, безпрецедентним і неприйнятним кроком. Про це першим заявив високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель. Він вкотре звернув увагу на те, що Міжнародний кримінальний суд відіграє головну роль у здійсненні правосуддя для жертв деяких з найжахливіших злочинів у світі, а його незалежність і неупередженість є найважливішими характеристиками роботи суду. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву європейського політика.

"Санкції, оголошені адміністрацією Сполучених Штатів 2 вересня щодо двох співробітників суду, включаючи його прокурора, є неприйнятними і безпрецедентними заходами, спрямованими на те, щоб перешкодити проведенню судом розслідувань і судових розглядів" - підкреслив Жозеп Боррель.

За словами європейського політика, МКС повинен мати можливість працювати незалежно і неупереджено, без втручання ззовні.

"Сполучені Штати повинні переглянути свою позицію і скасувати прийняті ними заходи" - додав Боррель.

Він також звернув увагу на те, що Євросоюз завжди буде підтримувати універсальність Римського статуту і МКС.

Нагадаємо, 2 вересня США запровадили санкції щодо прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) Фату Бенсуди у зв'язку з її розслідуванням того, чи чинили американські війська воєнні злочини в Афганістані. Цю інформацію підтвердив держсекретар США Майк Помпео. За його словами, Факісо Мочочоко - голова відділу юрисдикції, комплементарності та співпраці МКС - також був внесений до чорного списку відповідно до санкцій, на які президент Дональд Трамп дав згоду у червні. Що важливо розуміти, санкції передбачаються заморожування активів і заборону на поїздки.

"Сьогодні ми робимо наступний крок, тому що МКС продовжує націлюватися на американців, на жаль", - сказав Помпео.

Як повідомляв ONLINE.UA, у США підтримали новий законопроєкт санкцій  проти будівництва газогону "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?