Потрібні санкції - у Києві вразили новою заявою про витівки Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібні санкції - у Києві вразили новою заявою про витівки Путіна

Потрібні санкції - у Києві вразили новою заявою про витівки Путіна
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України закликало до введення нових санкцій проти Росії. Нові рестрикції повинні стати жорсткою реакцією на отруєння опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Дмитра Кулеби.

За словами дипломата, водночас офіційному Києву слід переглянути позицію щодо газогону "Північний потік-2".

"Україна виходить з того, що на даний момент наші партнери і всі, хто опонує агресивній політиці РФ, повинні задіяти дієві механізми впливу на цю країну, включно із застосуванням санкцій та перегляд політики щодо будівництва газопроводу" "Північний потік-2", - наголосив Кулеба.

Міністр додав, агресивна політика щодо політичних опонентів не повинна залишатися без жорсткої реакції.

"Для них не існує кордонів, коли їм треба когось отруїти... Це відбувається по всьому світу", - пояснив Кулеба.

Дипломат резюмував, немає підстави сумніватися у висновках, які зробили німецькі експерти стосовно отрути, використаної для замаху на Олексія Навального. Політик знаходиться в берлінській клініці, лабораторія виявила сліди бойової речовини, близької до відомого "Новачка".

Нагадаємо, німецький уряд разом з Євросоюзом спільно спостерігає за реакцією Кремля на вісті про отруєння Навального. Саме від неї залежить позиція Брюсселя й Берліна, стверджує канцлерка Ангела Меркель.

Як повідомляв ONLINE.UA, у литовському уряді виступили з несподіваною заявою, яка стосується Росії та отруєння опозиціонера Олексія Навального. Офіційний Вільнюс хоче обговорення інциденту на рівні найближчого саміту Євросоюзу. Президент Гітанас Науседа назвав це надзвичайно важливим епізодом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?